Mainos

Neljä vuotta sitten alkanut rikosdraama Banshee aloitti kulkunsa lupaavasti ja paransi juoksuaan kausi toisensa jälkeen. Neljännen kauden myötä jotain kuitenkin tapahtui, sillä sarjan tyyli ja taso ottivat osumaa. Olikin ehkä oikea aika antaa sarjalle kunniallinen lopetus.

Heti alussa Banshee teki vaikutuksen kiehtovalla tilanteellaan, jossa väkivalta ja seksi yhdistyivät saumattomasti pikkukaupungin salaisuuksiin, häikäilemättömiin roistoihin ja kyseenalaisiin (anti)sankareihin.

Näistä ajoista on vain vähän muuttunut neljän kauden aikana, vaikka hahmoja tullut ja kuollut matkan varrella. Sarjan alussa ja lopussa on paljon samaa, mutta mukana on myös muutoksia.

Mainos

Neljäs kausi alkaa aiemmista poiketen, sillä se hyppää suoraan lähiaikojen takaumiin. Edellisen kauden tapahtumista on menty pari vuotta ajassa eteenpäin ja tulevia pohjustetaan välähdyksillä edeltäviin viikkoihin ja kuukausiin.

Ratkaisulla on puolensa, mutta varsinkin kauden alku tuntuu hieman tahmaiselta. Menneiden kuukausien aikana kaupunki on saanut paitsi uuden pormestarin ja seriffin, myös oman sarjamurhaajansa.

Tätä myllerrystä käydään läpi kahdeksassa noin tunnin mittaisessa jaksossa, vuoroin hyvin onnistuen, vuoroin hieman onnahdellen.

Uskottavuusongelmia

Murhamysteeri istuu Bansheen tarinajatkumoon huonosti. Murhakuvio enemmänkin vain korostaa sarjan uskottavuusongelmia, jotka muutoinkin haastavat katsomaan asioita sormien läpi.

Onneksi Banshee paikkaa tätä puolta olemalla viihdyttävä, joskin paikoin hyvinkin raaka sarja. Ihmisiä kidutetaan, tapetaan ja pahoinpidellään runsaalla kädellä. Vastapainoksi tarjotaan seksiä sekä kuumottavia draamankaaria perhe- ja ystävyyssuhteiden saralla.

Jos jokin sarjassa ottaa silmään uskottavuustekijöiden ohella, niin naiskauneus. Eihän seikka sinällään ikävä ole, mutta kyllähän siinä on jotain huvittavaa, kun sarjan naiset ovat lähes järjestään kuin mallikaunottaria.

Lopulta olennaisinta on kuitenkin se, että Banshee lopettaa neljän kauden mittaisen kokonaisuutensa tyydyttävästi. Vaikka matkalla on notkahduksia eikä neljäs kausi ole sarjan parasta antia, lopetus palkitsee. Sarjan kyseenalaisia hahmoja tulee jopa hieman ikävä. Samalla voi jättää hyvästit yhdelle tv-historian parhaista alkutunnareista.

Kaikkiaan Bansheen katsomista voi suositella lämmöllä, kunhan kestää seksin, väkivallan ja uskottavuustekijöiden sarjatulituksen.

Mainos