Mainos

Kun lavakoomikko ja dokumentaarisuus yhdistetään läjäksi haastatteluita, puhuvia päitä ja irtonaisia keskusteluita, ovat paketissa kaikki valmiudet epäonnistuneeseen tauhkaan. Chelsea Handlerin tähdittämä minisarja osoittaa kuitenkin luulot vääriksi.

Suomessa vähemmän tunnettu Chelsea Handler on kirjailija, tuottaja, näyttelijä ja koomikko. Netflixin Suomen tarjonnassa hänet on voinut nähdä stand-up-komediaspesiaalissa, jossa nelikymppisen rouvan hurtti huumori saa huumorintajusta riippuen katsojan joko nauramaan tai ärsyttämään. Jos sattuu lukeutumaan laillani ensimmäiseen ryhmään, voi Chelsea Does -dokumenttisarjaa suositella melko pitkälti varauksetta.

Dokumenttisarjan neljä ensimmäistä jaksoa käsittelevät aiheita kuten avioliitto ja parisuhteet, tietotekniikka ja internet, rasismi ja ennakkoluulot sekä huumeet, lääkkeet ja päihteet. Jokaisella jaksolla kestoa on noin 75 minuutin edestä ja näistä jokaisessa mukana on sekä Chelsean ystäväpiiriä että hänelle entuudestaan tuntemattomia henkilöitä tavallisista kansalaisista julkimoihin.

Mainos

Vaikka aiheet ovat näennäisen vakavia ja jossain määrin jopa vaikeasti lähestyttäviä, Handler ottaa homman haltuun hänelle ominaisella huumorilla ja tietynlaisellä välinpitämättömyydellä. Paikoin keskustelut ovat hieman turhanin arkista puutaheinää, mutta vastaavasti mukana on hyvinkin kiinnostavia haastattelupätkiä ja näistä parhaat ovat tietenkin tavalla tai toisella koomisia hetkiä. Chelsea ei epäröi pistää itseään peliin ja tehdä itsestään pelleä, joka on osa sarjan viehätystä. Hän tekee selväksi omat voimakkaat mielipiteensä, eikä edes yritä olla väkinäisellä tavalla diplomaattinen. Tämä puolestaan kääntyy sarjan ehdottomaksi vahvuudeksi.

Chelsea Does -sarjan neljä jaksoa on lopulta nopeasti kastottu ja osasta jää hieman pintaraapaisumainen fiilis. Syvemmällekin olisi voitu sukeltaa, mutta silkan viihteen nimissä ratkaisu toimii näinkin. Chelsea Doesia voikin suositella erityisesti ennakkoluulottomalle katsojalle, joka ei pelkää avata korviaan toisenlaisille mielipiteille ja näkemyksille.

Mainos