Mainos
Elokuva kertoo prinsessa Dianan kahdesta viimeistä elinvuodesta ennen Pariisissa sattunutta kohtalokasta auto-onnettomuutta. Prinssi Charlesin kanssa naimissa ollut kaunotar päätyy asumuseroon ja kiistaan Englannin kuningashuoneen kanssa. Media seuraa naisen elämää jatkuvasti, eikä tulevaisuus näytä tuovan mitään hyvää tullessaan. Yksinäinen Diana (Naomi Watts) tapaa pakistanilaisen lääkärin Hasnat Khanin (Naveen Andrews) ja rakastuu. Tämä epätavallinen rakkaustarina syvenee ja kummankin on tehtävä uhrauksia Dianan julkisen elämän sanelemien ehtojen mukaan.
 
Gaala
 
Elokuva on erittäin kiehtova kuvaus prinsessa Dianan tavallisesta elämästä asumuseron jälkeen. Rakkauselämä ei kuitenkaan saa kehittyä rauhassa, vaan median painostus kuormittaa Khanin ja Dianan suhdetta. Yksityisyyttään vaaliva Khan ei tunne oloaan kotoisaksi paparazzien jahtaamana.
 
Diana eroaa Khanista vain muutama kuukausi ennen kuolemaansa. Elokuvan Diana kuolee sydämensä särkeneenä hahmona, joka ei vielä ollut täysin päässyt jaloilleen suuren rakkauden menettämisestä. Dodi Al-Fayed (Cas Anvar) kuvataan vain sivuhahmona, jota Diana käyttää hyväkseen saadakseen oikean rakkautensa huomion.
 
Dianasta luodaan yllättävän inhimillinen kuva elokuvan edetessä. Alussa Dianasta luodaan kuva ihmisenä, joka on uhrannut kaiken muiden puolesta, mutta Khanin huomiota hakiessa Dianan hahmosta paljastetaan myös realistisempi puoli.
 
Katsoja tietää jo miten tarina päättyy, joten kyyneliltä ja odottavalta ahdistukselta ei vältytä. Elokuva kertoo ihmisestä, joka yritti sopeutua kahteen erilaiseen maailmaan. Dianan kuoleman yhteydessä herättiin huomaamaan, että myös julkisuuden henkilöillä on oikeus edes jonkilaiseen yksityisyyteen. 

 

Mainos