Mainos
Ruotsalaisissa kesähäissä kohisee. Morsian ei saavu paikalle ja sulhanen joutuu toteamaan tulleensa jätetyksi alttarille. Myöhemmin kuitenkin paljastuu, että tuleva vaimo on murhattu ja makaa kielokimppu rinnallaan heinikossa. Puck (Tuva Novotny) on saapunut häihin yhdessä miehensä Einarin (Linus Wahlgren) kanssa. Rikoskomissario Christer Wijkin (Ola Rapace) avustuksella Puck alkaa selvittää mitä morsiamelle oikein tapahtui.
 
 
Elokuva sijoittuu ruotsalaiseen 1950-luvun pikkukaupunkiin. Skoganissa kaikilla tuntuu olevan salaisuuksia, ja murhan paljastuessa myös likaiset salaisuudet tulevat esiin. Myös tutu suomalaiskasvot nähdään elokuvassa. Mm. Hymy pyllyyn -tv-ohjelmasta tuttu Maria Sid näyttelee kukkakauppiasta, jonka takahuoneessa harrastetaan muutakin kuin kimppujen sidontaa.
 
Tarinaan on tuotu mukaan niin kolmiodraamaa kuin väkivaltaakin. Ihmiset joutuvat paljastamaan synkimpiä salaisuuksiaan, kun murhavyyhti aukeaa. Katsojalle salaisuuksien paljastukset eivät tuo kutkuttavia hymyjä huulille, vaan pikemmin kevyen ahaa-elämyksen.
 
Maria Langin romaaniin perustuva elokuva on kaunista kesäistä katseltavaa, eikä murhamysteerin ratkaisukaan paljastu katsojalle kuin lopussa. Kuitenkin jotain puuttuu. Tasaisesti tallaava elokuva ei tuo mullistavia yllätyksiä tai tunnetta, että tämän haluaisi nähdä vielä uudelleen.
Mainos