Mainos

The Fall -sarjan viiden jakson mittainen esikoiskausi esitteli katsojilleen asetelmaltaan kiinnostavan sarjamurhaajatapauksen, jossa murhaaja ja poliisi päätyvät kissa ja hiiri -tyyliseen ajojahtiin toistensa kanssa. Mallinakin tunnetun Jamie Dornanin esittämä kuristaja ja Salaisista kansioista tuttu Gillian Andersonin esittämä poliisi muodostivatkin kiehtovan pääosakaksikon, joista kumpaisellakin on omat luurankonsa kaapissa ja riittävästi luonnetta pitämään katsoja kiinnostuneena itse varsinaisen trillerijuonen ohessa.

Siinä missä ensimmäinen tuotantokausi käytännössä vasta pohjusti pidempää tarinankaarta ja jätti lopun vaille todellista kliimaksia, toinen kausi lataa piippuun astetta kovemmat panokset. Suoraviivaisista ja jossain määrin itseään toistavista tragedioista on siirrytty entistä tiukempaan ajojahtiin, joka tuo mieleen muiden muassa Uhrilampaat-elokuvan. Kakkoskausi onkin huomattavasti psykologisempi ja tunnelmaltaan painostavampi kuin sarjan ensimmäinen kausi ja tekee paikoin suorastaan loistavaa työtä palapelin rakentamisessa.

Koska kyseessä on brittiläistyylinen sarja, The Fall tuntuu tapahtumiltaan huomattavasti realistisemmalta sarjalta kuin vaikkapa täysin överiksi vedetty Hannibal tai monista epäuskottavuusongelmista kärsivä Dexter. Toisaalta jatkuvaan mässäilyyn ja verellä lotraamiseen ihastuneet katsojat tuskin löytävät The Fallista samankaltaista viehätystä. Sarjan viehätys on aivan muualla kuin fyysisessä väkivallassa tai hirmuteoissa. Kyse on enemmänkin sarja eri tavoin rikkinäisistä ihmisistä, joiden omat menneisyyden demonit ovat tuoneet heidät juuri siihen pisteeseen, jossa heidät sarjan aikana nähdään.

Mainos

Vaikka hienoisia ryppyjä mukana onkin, The Fallin hahmot ovat uskottavia ja todentuntuisia ihmisiä. Juuri tämä tekee sarjan seuraamisesta aidosti kiinnostavaa ja jaksojen myötä alkaa suorastaan odottamaan mitä tapahtuukaan seuraavaksi. The Fallin toinen kausi on oikeastaan kaikilta osin ensimmästä kautta parempi paketti ja se jättää lopuksi katsojansa odottamaan, mitä onkaan luvassa kolmannella tuotantokaudella. Kokonaisuuden kruunaa paikoin suorastaan hyytävän tunnelmallinen ja pahaenteinen ambientmainen musiikki.

Mainos