Mainos
Jälleen internet on tarjonnut Grand Theft Auto VI -huhuja ja vuotoja seulottavaksi.

Ei tunnu liioittelulta, että lukemattomat huhut kiertävät internetissä päivittäin, kun on kyse Rockstar Gamesin ikisuositun Grand Theft Auto -sarjan seuraavasta osasta. Ennen kuin Rockstar Games kertoo faneille GTA VI:n julkaisupäivän, tarinan yksityiskohtia tai trailerin, huhumylly pyörii kuitenkin loputtomiin.

Ainoa virallinen uutinen Rockstar Gamesilta tuli helmikuussa 2022, jolloin kehittäjä ilmoitti työskentelevänsä GTA VI:n parissa. Valitettavasti lisätietoja ei annettu, emmekä ole kuulleet sen jälkeen mitään, joten nyt olemme jälleen uuden huhujoukon äärellä. Ennen kuin jatkamme, seuraaviin huhuihin on suhtauduttava varauksella, kunnes toisin todistetaan.

Mainos

Viimeisin vuoto on peräisin Google Doc -dokumentista, joka on täynnä GTA VI:sta väitettyjä yksityiskohtia, joita joukko nimettömiä henkilöitä on kertonut.

Olivatpa yksityiskohdat sitten totta tai eivät, on järkevää pysyä nimettömänä, sillä se suojaa niiden henkilöiden henkilöllisyyttä, jotka saattavat joutua oikeustoimiin Rockstar Gamesin tai sen emoyhtiön Take-Two Interactiven kanssa.

Kyseinen asiakirja on suora seuraus noista surullisenkuuluisista pelivuodoista, ja se on kätevä jaottelu kaikista GTA VI:n raportoiduista yksityiskohdista siitä lähtien. Asiakirjassa todetaan, että osa Grand Theft Auto VI:n pelimekaniikoista on uusia, kun taas osa saattaa olla peräisin Red Dead Redemption 2:sta.

GTA 6 -pelissä voi kantaa hahmoja. Tämä paljastui syksyn 2022 vuodon seurauksena.

Tässä on erittely joistakin GTA VI:n huhutuista pelimekaniikoista:

  • Pelaajat voivat ryöstää laukkuja ja kaatuneita NPC:itä Red Dead Redemption -sarjan tapaan. Aiemmin GTA:ssa NPC:n kaatuessa rahat ja aseet leijuivat NPC:n ympärillä. On myös väitetty, että pelaajat voivat kantaa kaatuneita NPC:itä.
  • GTA VI:ssa on huhujen mukaan kahdelle pelattavissa olevalle hahmolle, Jasonille ja Lucialle, ”Loot Bags”, joihin voi säilyttää esineitä. Pohjimmiltaan pelaajat voivat säilyttää varastettuja tavaroita säkkilaukussa.
  • Pelaajat voivat peittää hahmonsa kasvot aseilla suojautuakseen hyökkäyksen aikana. Tämä ilmeisesti onnistuu myös kyykistyneenä.
  • Pelaajat pystyvät elvyttämään itsensä, kun he ovat maassa, minkä sanotaan olevan samanlaista kuin kun Arthur elvyttää hevosensa Red Dead Redemption 2:ssa. Pelissä on myös kaveriviestintä ja pin-mekaniikka.
  • Pelaajat voivat vaihtaa olkapäätä tähdätessään ja voivat jopa tarttua kiinni ensimmäisten taisteluiden aikana. Voit myös tähdätä vapaasti ampuessasi auton ikkunasta, minkä sanotaan muistuttavan GTA: San Andreasta.
  • GTA VI:ssa on ”Eagle Eye System”, jonka sanotaan korostavan kiinnostavia kohteita, kuten ryöstösaaliita ja turvakameroita.
  • Pelissä saattaa olla paino- ja lihasjärjestelmä, jossa Jason on suurempi ja mahdollisesti vahvempi kuin pienempi Lucia. Voidaan siis olettaa, että Lucia saattaa olla nopeampi ja urheilullisempi. MultiGym mainittiin myös, joten voisimmeko nähdä GTA: San Andreaksen kaltaisen järjestelmän, jossa pelaajat voivat kasvattaa CJ:tä kuntosalilla tai lihoa, jos hän syö liikaa ruokaa? Vain aika näyttää.

Muista tuoreista uutisista mainittakoon, että hienovarainen mutta tärkeä yksityiskohta saattaa tehdä Grand Theft Auto VI:sta sarjan toistaiseksi vaikuttavimman osan, ja väitetään, että seuraavan pelin tiedostokoko on huikeat 750 gigatavua! Jälkimmäistä epäilen.

GTA VI:n odotetaan ilmestyvän joskus vuosien 2024 ja 2025 välillä PC:lle, PlayStation 5:lle ja Xbox Series X|S:lle.

Mainos