Mainos

Brendan Conlon (Joel Edgertonh) on yläkouluopettaja, joka tekee  kolmea työtä yhdessä vaimonsa (Jennifer Morrison) kanssa, jotta talolaina saadaan maksettua. Kun pienen nujakan seurauksena mies erotetaan väliaikaisesti koulusta, joutuu Brendan turvautumaan vanhaan ammattiinsa, jota tämän vaimo vihaa yli kaiken – Mixed Martial Artsiin.

Tietämättä kaikkea mitä kuliseissa tapahtuu, joutuu Brendan kokemaan yllätyksen maailman parhaiden MMA-tunrauksessa – hänen rakas veljensä (Tom Hardy) on vuosien tauon jälkeen myös mukana kamppailemassa viidestä miljoonasta dollarista.

Pihalla

Mainos

Warrior on perinteinen tarina isästä, joka tekee kaikkensa perheensä eteen. Ja tämän veljestä, jolla on ongelma, jota hän koettaa tuhota keskittymällä muuhun. Vielä kun sopassa on mukana vaikea vanhemmuussuhde, on leffan juoni valmis. Ja ihan hyvä juoni se onkin. Tosin yllätyksiä ei ole, ja leffa kulkee täysin perinteistä kaavaa noudattaen.

Leffa on silti ohjattu ja näytelty todella hyvin. Allekirjoittanut asettui ainakin varsin tehokkaasti päähahmon rooliin, johtuen samantapaisesta elämänvaiheesta (ilman amerikkalaista velkakriisiä tosin). Tom Hardy, Joel Edgerton ja Nick Nolte vetävät roolinsa niin mallikkaasti, että välillä sitä luulee katsovansa oikeaa elämää.

Matsi

Warriorin tekijöillä on selkeästi ollut tavoitteena luoda uutta Rocky-elokuvaa. Siinä on varmasti jollain tasolla onnistuttu, mutta Rocky on niin vahva klassikko, että sitä ei voi korvata.

KE

Mainos