Mainos

Whiteout johdattelee katsojan maailman kylmimpään kolkkaan, Etelämantereelle. Etelämanner on jaoteltu useampaan sektoriin, joissa maailman suurimmat valtiot tutkivat kyseistä mannerta. Koko mantereella on vain yksi poliisi, joka on Miamista siirron saanut Carrie Stetko (Kate Beckinsale). Paikan ainoalle sheriffille tuleekin yhtäkkiä hommia, kun yhdestä sektorista löytyy ruumis. Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäin murha Etelänavalla. Tästä kiinnostuu niin FBI kuin YK:kin. YK lähettää Carrielle avuksi Robert Bryce (Gabriel Macht) –nimisen agentin, jonka kanssa he aloittavat hiljaiset tutkimukset.

    Pian käykin ilmi että murhaaja on edelleen mantereella, joten koko manner päätetään evakuoida. Vain poliisit, lentäjä ja lääkäri jäävät saarelle murhaajan kanssa. Kohta löytyykin läjä päin uusia ruumiita ja kissa-hiirileikki maailman kylmimmässä kolkassa alkaa.

 

Mainos

Whiteout perustuu yhdysvaltalaiseen sarjakuvaromaaniin, joka antaa hyvän alkuasetelman. Leffan puolessa välissä tarina kuitenkin kokee notkahduksen, jonka jälkeen se laimentuu melkoisesti. Murhaajan paljastaminen liian aikaisin on pahin virhe mitä trillerissä voi tehdä, mutta onneksi myös loppuun on jätetty ”yllättävä” twisti.

    Whiteout on loppujen lopuksi varsin kliseinen tarina, joka on rakennettu Tiedän mitä teit viime kesänä ja Scream –tyyliin. Se tekee leffasta lähinnä naurettavan. Pelottava Whiteout ei ole missään vaiheessa, mutta hieman jännittävä se onneksi on.

    Pääosaesittäjä Kate Beckinsale on treenannut kroppansa varsin tehokkaasti, ja sen ohjaaja Dominic Sena myös hyödyntää elokuvassa. Beckinsalen kurveja näytetään muutaman kerran varsin esinneellistämisen tavoin, joka on mieskatsojille hyvin miellyttävää.

    Vaikka Dominic Sena onkin suurimmaksi osaksi valinnut leffaan todella kauniita kuvia, on joukossa myös varsin turhia erikoislähikuvia, joissa ei ole mitään tolkkua.

    Whiteout on kelpo jännäri, mutta sen varsin suuren kliseisyyden vuoksi sitä ei voi suositella kaiken nähneille, kyynisille ihmisille. Jos kuitenkin kaikki videovuokraamon leffat on jo koluttu läpi, on Whiteoutin Blu-ray -versio kelpo valinta tylsään iltaan. Parhaan efektin saa aikaan, kun sammuttaa kaikki valot, laittaa kotiteatterin täysille ja istuu aivan telkkariin kiinni.

 

Teknisesti Blu-ray onkin todella hyvää tasoa. Kuvanlaatu on kohdallaan ja ääniraita jytisee kiitettävästi. Todellisen dynamiikan fani kuitenkin pettyy, sillä DTS –ääniraita puuttuu valikoimasta. Sen sijaan perinteinen Dolby on korvattu kuitenkin paremmalla Dolby TrueHD –ääniraidalla, joka on melkein yhtä hyvä kuin DTS THDMA.

 

Bonuksia kiekolta löytyy kolme. Ensimmäisessä kerrotaan äärikuvausolosuhteista Etelämantereella. Kyseinen klippi ei ole pituudella ja jatkuvilla puffauksilla pilattu, vaan se on oikeasti jännä ja hyvä bonusklippi.

    Toinen klippi kertoo tarinan muuttamisesta alkuperäisromaanista elokuvamuotoon. Lisäksi levyltä löytyy vielä muutama poistettu kohtaus, jotka on niputettu DVD-laatuisena samaan videoklippiin.

    Mitkään bonukset eivät sisällä suomenkielisiä tekstityksiä.

 

KE

Mainos