Mainos

Koko ikänsä paratiisisaarella asunut amatsoni, Diana, repäistään keskelle ensimmäistä maailmansotaa. Wonder Woman on supersankarileffa, josta sielua ei puutu.

Themysciran paratiisisaarella asuu vain naisia, amatsoneja. Diana (Gal Gadot) on amatsonien kuningatar. Kuningattaren äiti haluaisi suojella ainokaistaan ja pitää hänet turvassa, mutta jo pienestä pitäen Dianan veri on vetänyt hänet toimimaan. Kuningattaren sisar, kenraali Antiope (Robin Wright) alkaa salaa treenauttamaan Dianaa, kovemmin kuin yhtään aiempaa amatsonia. Steve Tervorin (Chris Pine) tehdessä pakkolaskun saarelle löytää Diana kohtalonsa.

Mainos

Wonder Woman kuuluu DC:n elokuvauniversumiin, joihin kuuluvat myös Batman v Superman ja Suicide Squad. Patty Jenkinsin ohjaama Wonder Woman on näistä ensimmäinen onnistunut hittielokuva. Aikaisempia DC-leffauniversumin elokuvia leimasi älytön synkistely ja toiminnan painotus tarinan kustannuksella. Wonder Womanissa mennään selkeästi tarina edellä ja tämä, ns. syntytarinan jokainen toimintaosuus liittyy selkeästi Dianan kasvuun Wonder Womaniksi.

Toiseen maailmansotaan sijoittuva tarina on upeaa katseltavaa. DC-elokuvia verhonnut hämyisyys on vaihtunut Lontoon savusumuun, taistelukenttien pöly- ja tuhkapöllähdyksiin. Visuaalinen ilme tuo joitain sarjakuvamaisuuksia, ylilyönneiltä silti vältytään.

Mättökohtauksia on sopivasti ja niiden koreografia on muutakin kuin älytöntä megsolentojen turpaanmättöä. Ainoa missä mennään vähän takapakkia on viimeisen taiston turpakäräjät.

Musiikki istuu leffaan hyvin, vaikka onkin Wonder Woman -teemaa lukuunottamatta melko unohdettavaa.

Gal Gadot tekee loistoroolin Dianana, eristyksissä muusta maailmasta kasvaneena amatsonisoturina. Gal Gadotin roolisuorituksessa on vahvuutta, itsevarmuutta, herkyttää ja uuden ihmetystä.

Chris Pinen Steve on Pinelle tyypillinen rooli ja sen tähti vetää hyvin. Onneksi Steve ei pääse olemaan ihan niin kukkona tunkiolla, kuin Star Trekeissä. Hänkin pääsee omalla tavallaan tuomaan myös herkkyyttä elokuvaan.

Sivuroolit ovat loistokamaa, vaikka jäävätkin hieman taustalle. Gal Gadotin hieno roolisuoritus puhaltaa elokuvaan sellaista sielukkuutta, jota harvemmin supersankarileffoissa näkee.

Wonder Woman kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, joko yksin tai porukalla tai sen tietyn erityisen kanssa. Tässä leffassa on nautittavaa ihan kaikille.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Wonder Woman
Edellinen artikkeliAvatar 2 siirtyi jälleen – uusi ensi-iltapäivämäärä vasta vuonna 2020
Seuraava artikkeliPorschen testikuski lupaa Project CARS 2:n tarjoavan mahdollisimman  aidon ajotuntuman
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
wonder-woman-arvostelu-paras-supersankarielokuva-hetkeenWonder Woman on onnistunut supersankarielokuva ja samalla ensimmäinen hyvä DC Comics -leffa kotvaan.