Mainos

Merijalkaväen ylikersantti Michael Nantz (Aaron Eckhart) saa kenkää armeijan leivistä ja aikoo lähteä tutkimaan elämää armeijan ulkopuolella. Suunnitelmat eivät kuitenkaan mene aivan nappiin, sillä ulkoavaruudesta tulevat "meteoriitit" tärähtää putkahtavat maailman jokaiseen rannikkokaupunkiin, ja pilaavat vastaerotetun kessun lomasuunnitelmat.

Sen suurempia tervehtimättä alienit päättävät pistää kaupungit sileiksi ja vallata planeetan sen ainutlaatuisen rakenteen takia. Niin merijalkaväki kutsuu Nantzin takaisin töihin ja koko maailma lähtee taistelemaan ylivoimaisia avaruuden hirviöitä vastaan sotilasnäkökulmasta.

Kopterit
Alienit laskeutuvat näyttävästi veteen. Armeija seuraa saapumisseremoniaa parhailta paikoilta.

Mainos

World Invasion: Battle Los Angeles on saanut inspiraationsa Toisen maailmansodan aikana vuonna 1942 tapahtuneesta ilmahyökkäyksestä Los Angelesiin, jolloin koko enkelten kaupunki sekosi. Tarinaan kun sekoitetaan palasia Independence Day– ja Cloverfield -elokuvista ja Kill Zone -pelistä, saadaan lopputulokseksi Battle L.A.

Hauskana yksityiskohtana mainitakkoon, että leffasta on kuvattu vain minimaalinen osa Los Angelesissa ja loput Louisianassa, jossa leffan LA-lavasteet sijaitsivat.

LA
Alienit tuuttaavat avaruusruutia tiuhaan tahtiin, romuttaen Los Angelesin raunioiksi.

Leffaa tähdittää uusimmasta Batman -elokuvasta parhaiten tunnettu Kaksinaama Aaron Eckhart, Transformers 2 -elokuvasta tuttu Ramon Rodriguez ja kaikista hittileffoista tuttu kova mimmi Michelle Rodriguez.

Elokuvan näyttelijät ovat varsin vakuuttavia ja uskottavia. Kukaan ei ole varsianisesti supersankari, ja jokaisella on hahmossaan pelkkiä heikkouksia, yliampuvien vahvuuksien sijaan. Elokuvan tunnelma on muutenkin luotu onnistuneesti, sillä allekirjoittaneelle tuli välittömästi omien sota-aikojen muistot mieleen. Ja näyttipä se taisteluvyö yhtä painavalta jenkkisotilaiden päällä kuin teininä Niinisalossakin.

Elokuva sisältää huomattavan määrän visuaalisia tehosteita, jotka on luotu erittäin aidon näköisiksi. Leffan kuvaustyyli imitoi x-teeveen -haastatteluista tuttua käsivarasheikkaamista, mutta ei ole silti lainkaan häiritsevä tai merisairautta aiheuttava.

Vaikka leffassa on paljon hyvää, jättää se silti mitäänsanomattoman maun. Se on tunnelmallista ja viihdyttävää katsottavaa, mutta samat jutut on nähty jo monta kertaa aiemminkin. Alienit tulevat Independence Day -leffan tyylillä ja näyttävät samalta kuin District 9:ssä.

Viemäri
Viemäreiden kautta voittoon… vai miten se meni?

Blu-ray-versio toimii paremmin kuin DVD. Leffan kuva on kiitettävän yksityiskohtainen ja ekstrojakin löytyy. BD Live on tietysti aktiivinen jo heti päävalikossa uunituoreine trailereineen. Lisäksi bonusvalikosta löytyy nippu viisiminuuttisia making of -videoita, joissa näytetään leffan lavasteita ja kalustoa. Samalla tuotantotiimin jäsenet kehuvat tuttuun amerikkalaiseen tapaan aktiivisesti toinen toisiaan.

KE

Mainos