Mainos
WWE 2K23 jatkaa viime vuoden onnistuneen pelin vanavedesä. Jatkuuko voittoputki, vai päätyykö WWE 2K23 vatsalleen makaamaan rinkiin? 

WWE, eli World Wrestling Entertainment on suosittu Yhdysvalloissa monista syistä. Yksi syy on sen viihdearvo, joka houkuttelee ihmisiä katsomaan huippu-urheilua ja draamaa yhdistettynä spektaakkelimaiseen show’hun. WWE:llä on myös pitkä historia Yhdysvalloissa, joka on luonut fanikunnan ja kulttuurin ympärilleen.

Amerikkalaiset seuraavat WWE:ssä useita asioita, kuten jännittäviä otteluita, taistelutaitoja, juonia ja tarinoita, sekä henkilöhahmoja ja heidän persoonallisuuttaan. WWE on onnistunut luomaan erilaisia ​​hahmoja, jotka vetoavat eri ikäisiin ja sukupuoliin kuuluviin katsojiin. Esimerkiksi lapset voivat innostua sankarihahmoista, kun taas vanhemmat saattavat nauttia koko ottelun tarinankerronnasta ja draamasta.

Mainos

Viime vuosien suosituin WWE-tähti on ollut Roman Reigns. Hän on ollut WWE:n ykköspääsarjan (WWE Universal Championship) hallitseva mestari useita kuukausia ja on voittanut yli puolet otteluistaan urallaan. Hän on myös kehittynyt erittäin hyväksi mikrofonin edessä, joka on auttanut häntä rakentamaan fanikuntaa ja viihdyttämään katsojia. Reigns onnistui uudistamaan hahmoaan, mikä myös auttoi häntä saavuttamaan suosiota fanien keskuudessa.

Vaikka WWE:ssä näyttää siltä, että painijat lyövät ja vahingoittavat toisiaan otteluissa, todellisuudessa ottelut ovat tarkasti käsikirjoitettuja ja koreografioituja esityksiä. WWE:ssä käytetään erilaisia tekniikoita ja temppuja, joilla voidaan luoda vaikutelma iskuista ja kaatumisista, mutta ottelijat yrittävät kuitenkin suojella toisiaan vahingoittumiselta. WWE:ssä on tiukat turvallisuusohjeet, ja painijat käyvät läpi koulutuksen ja harjoittelun, jotta he voivat suorittaa nämä temput turvallisesti.

Toisinaan painijat voivat kuitenkin loukkaantua vahingossa tai virheiden seurauksena. WWE:ssä onkin terveys- ja turvallisuusprotokollat, joiden mukaan loukkaantuneet painijat poistetaan välittömästi ottelusta ja heille annetaan asianmukaista hoitoa. WWE on myös sitoutunut edistämään urheilun turvallisuutta ja terveitä elämäntapoja, ja se tarjoaa painijoilleen terveyspalveluita ja muita tukipalveluita.

Nahkaa, spandexia ja farkkuja

Hien ja testosteronin katku täyttää ilman. Toinen toistaan näyttävämmin pukeutunut A-luokan sonni puuskuttaa ja täyttää ilman uholla. Toisen huudattaessa yleisöä, toinen päättää palauttaa huomion itseensä mätkäisemällä irtopöydällä kaveria takaraivoon. Pöydän mukiloimaksi joutunut horjahtelee vaivoin paikoillaan pidellen takaraivoaan. Huomion takaisin napannut vaatteistaan ulos lihaksilla pursuava jässikkä ottaa horjuvan hellään huomaansa ja kevyesti nostaa toisen ilmaan. Hetken kaikki on kuin kaunista lihaksikasta balettia, kunnes horjunut tuodaan vauhdilla alas pää edellä.

Maahan makaamaan jääneen sonnin päälle asetutaan omalla keholla lämmittämään kevään kylmettämää lihasveistosta. Vieressä raitapaitaan sonnustautunut kuivan kesän orava alkaa laskea äänekkäästi. Horjunut heilauttaa äkkiä jalkaansa ja ponnahtaa ylös. Pöydän kanssa riehunut paiskataan köysiin ja perään rynnitään kahden ilmaa halkovan saappaan kera. Tätä on WWE 2K23.

2K jatkaa viime vuonna hyvin uudistuneen WWE 2K22:n vanavedessä ja viilailee sieltä täältä. Tämän vuoden tuotos ei paljoa eroa viime vuoden varsin mainiosta tuotoksesta. WWE 2K22:sta voi lukea tästä. Koska aiempi versio istui niin hyvin, on 2K siirtymässä änärien päivitysten maailmaan marginaalisilla uudistuksilla. Jos se toimii, miksi sotkea sitä?

John Cenan häviöt tai oma polku

Viime vuoden showcasen tapaan myös tänä vuonna 2K23:ssa nähdään showcase-ottelut. Siinä missä 2K22:ssa pelattiin Rey Mysterion uran läpi Rey Mysteriolla, pelataan tällä kertaa John Cenan uran joitain merkittäviä otteluita.

Viime vuodesta poiketen tänä vuonna pelataankin John Cenan vastustajilla, sillä showcasen tarinaksi on tänä vuonna muodostunut tärkeimmät häviöt.

John Cenan tarinan lisäksi mukana on tietty MyRise. MyRisessa on kaksi erilaista tarinaa, riippuen pelaako mies- vai naispainijalla. Tarinoissa on tänä vuonna vähän toimivampaa huumoria. Hahmoeditori on jälleen todella kattava ja mieleisensä showpainijan luontiin voi käyttää monta viilailuminuuttia.

Lihan tarina köntistä sisäfileeksi

Teknisesti peli on hyvin edeltäjänsä kaltainen. Vastustajia lyödään, potkitaan, mäiskitään aseilla ja tietty heitellään pitkin rinkiä.

Mukana tänä vuonna uutena ottelumuotona on Wargames, jossa 2vs2- tai 3vs3-otteluita pelataan häkissä, jonka sisällä on kaksi kehää. Ensin aloittavat yhdet painijat kummastakin joukkueesta saapuvat häkkiin, sen jälkeen ajan kuluessa vapautuu kummastakin joukkueesta lisää ottelijoita. Matsi ratkeaa vasta, kun kaikki ovat vapautuneet ja vastustajat ovat vedetty maihin.

Tämä kahden ringin Wargames on ehkä eniten adrenaliinia pumppaava pelimuoto koko pelissä. Sellaista ei oikein WWE 2K22:sta löytynyt, vaikka hauskaa pelaaminen olikin. Mukana on myös mm. managerointipelimuoto ja rahat-pois-pelaajilta korttien keräily pelimuoto mikromaksuineen.

Suurimmaksi osaksi homma toimii ihan mainiosti. Kankeus on silti tässäkin läsnä ja nappin naputtelu ei tuota aina haluttua lopputulosta. Jotkut animaatiot myös ovat vähän kökköjä, kun hahmon pitää tietokoneen ohjaamana tökerösti siirtyä oikeaan kohtaan suorittaakseen liikkeensä. Menon ollessa päällä tämä kökköys ei onneksi liialti haittaa.

Grafiikat ja äänet?

WWE 2K23 uudistaa viime vuoteen verrattuna pelienginen valaistusta. Tämä saa mielestäni hahmot näyttämään marginaalisesti huonommilta kuin viime vuonna. Kyseessä saattaa olla tottumus- tai makukysymys.

Kokonaisuutena hahmot näyttävät hyviltä, vaikkeivat yllä sinne NBA 2K -pelien tasolle.

Musapuolella on todella messevää raitaa, jotka istuvat testosteroniaromipesään kuin voideltu nyrkki hanuriin. Matsien aikana liha läiskyy ja tanner tömisee.

Kannattaako ostaa?

WWE 2K23 uudistaa pikkaisen ja osa uudistuksista miellyttänee sarjan faneja. WWE 2K22 viehätti isoilla uudistuksillaan, 2K23 ei säväytä enää niin paljoa. Samaa, mutta pikkaisen parempana. Jos viime vuoden peli jätti nälän, showpaini on muuten verissä, tai ei uskalla lähteä Blue Oyster -klubiin katsomaan nahkaisten miesten halailua, on WWE 2K23 varmasti ihan mukavaa ajanvietettä.

Mainos