Mainos
Showpaini – siitä joko pitää kuin hullu puurosta, tai sitä vihaa kuin hullu puuroa. WWE 2K22 tuo pelaajien hyppysiin realistisinta showpainia; lause, jonka kirjoittaminenkin tuntuu jo nurinkuriselta.

NBA 2K -pelisarjasta tutun 2K:n WWE-pelit ovat WWE-lisenssoituja showpainipelejä. Jos showpaini itsessään ei tunnu tutulta, niin sieltä ponnistaneita tähtiä on varmasti nähnyt sekä isolla ruudulla että pienemmälläkin. Heitä ovat muun muassa John Cena, joka näyttelee nimikko-osaa HBO:n Suicide Squad -elokuvan spinoff-sarjassa Peacemaker ja The Rockinakin tunnettu Dwayne Johnson tuskin esittelyä kaipaa, sekä monta muuta entistä showpainitähteä on hypännyt kehästä elokuviin ja sarjoihin.

Kirjoitin arvion aikaisemmin 2K:n WWE 2K17 -pelistä, jolloin en kovinkaan innoissani kyseisestä pelistä ollut. Respawnissa ilmestyi myös Kristian Eloluodon arvostelu, jolloin tunnelmat toimituksessa olivat jo vähän lämpimämmät. Nyt riemukseni pääsen jälleen kerran hyppäämään salamilta ja testosteronilta tuoksuvaan virtuaalikehään, ja tutkailemaan, josko vihdoinkin 2K olisi onnistunut nakuttelemaan tämän viihdeilmiöiden itsenimittämän megastaran pelillisesti kohdilleen.

Mainos

Maasta se pienikin ponnistaa

WWE 2K22:ssa on kaksi tarinatilaa. Toisessa pelaaja pääsee itse tekemällään hahmolla nousemaan harjoittelurattaista isojen poikien tai tyttöjen kehään harjoittamaan suurieleistä lihasbalettia. Toisessa taas seurataan pelin kannessakin liitävän Rey Mysterion uraa aina alkuvaiheista alkaen.

Käsi pystyyn virheen merkiksi! Eiku…

Liikkeet kohdillaan

WWE 2K22 on pelillisesti sekä yksinkertainen, että vivahteita täynnä. Ohjauksessa on kevyt isku, vahva isku, tarttuminen, torjunta ja näiden erilaisest kombot.

Matseja voi pelata alkaen 1 vs 1 -otteluista aina vain villimpiin eri variaatioihin.

Kustomointimahdollisuudet ovat huimat. Turpaan antaessa ja ottaessa täyttyy pelaajalla muutamista tappelupeleistä tuttu mittari, jolla voi lunastaa tiukempia väistöjä tai erikoisliikkeitä. Vastustaja on saatava nuijittua painishown mukaisesti tilanteeseen, jossa hän ei voi enää liikkua.

”Kyse on showsta, teatterista ja myös takarivin paskapaikoilla istuvien on nähtävä kuinka paljon polveen sattui”

Kerrankin sujuvaa paneskelua

Tällä kertaa 2K on onnistunut hyvin WWE 2K22:n mekaniikkojen kanssa ja pelaaminen on sujuvaa. Hahmojen liikkuminen tuntuu jouhevalta ja suurimmaksi osaksi ohjaimen liikkeitä touteuttavalta. Ajoitus ratkaisee paljon sitä, onnistuuko jokin liike vai ei.

Ajoittain koin pelatessa jopa riemun hetkiä höhöttäessäni painishown tarttuvalle typeryydelle. Varauksetta voin sanoa että tämä on tähän mennessä paras WWE showpainipeli.

Tätä palkintoporsasta kelpaa esitellä!

WWE 2K22 grafiikat ovat aivan toista luokkaansa kuin edeltäjänsä. Hahmot näyttävät ällistyttävän paljon esikuviltaan ja hahmoanimaatiot ovat todella realistisia. Yleisö hurrailee ja elää mukana kuin WWE show’ssa konsanaan.

Hahmojen areenalle saapumisjuhlallisuudet ovat yhtä eläväisiä, kuin livelähetyksessä. WWE 2K22 hipoo lähes NBA 2K22:n grafiikallista täydellisyyttä.

Äänimaisema on myös sitä täyttä itseään. WWE 2K22:sta voisi hyvällä tahdolla sanoa jopa WWE-simulaattoriksi.

WWE 2K22_20220320125211

Vedän sua turpaan tähän tempoon, tempoon, tempoon

Showpaini on yleisesti ottaen hyvin erilaista kuin esim. konsoleista tuttujen tappelupelien meininki. Matsin eteneminen on hitaampaa, ja kaikki hahmot viestittävät takariveihin asti kaikki kipunsa. Kyse on showsta, teatterista ja myös takarivin paskapaikoilla istuvien on nähtävä kuinka paljon polveen sattui. Tätä teatteria on hupaisaa sekä katsoa että pelata WWE 2K22:ssa, sen verran aidolta se näyttää.

Meno puolestaan tietysti on hitauden puolesta kankeampaa, kuin esim Mortal Kombatissa, joten adrenaliinivirtausta siitä ei vaan saa millään. Siinä missä kaveriporukalla voisi illanistujaisissa ottaa vaikka turnajaiset Mortal Kombatin kera, on WWE 2K22 enemmän sellainen illan aloittaja, yksi kaksi matsia ja väkeviin siirryttäessä siirrytään myös kovempiin peleihin.

Vaikka peli sisältää yli 170 eri painijaa, on pelaaja silti pitkälti nähnyt kaiken mitä pelillä on tarjottavaa jo parin ottelun jälkeen.

Hyvin treenattu kroppa ei ole voiton tae, sillä transrasvaisellakin keholla voi kuristaa kovaa.

Otetaanko vielä toinen erä?

WWE 2K22:sta voi vihdoin suositella showpainin faneille varauksetta. Tämän hauskempaa ja parempaa siitä tuskin voi tulla.

Peli tarjoilee yli 170 painijalla niin ison otannan mies ja naispainijoita, jotta uskoisi sieltä löytyvän se sopivin. Lisäksi editori antaa valtaisan paljon vapautta luoda juuri omanlaisensa unitardiin pukeutunut kehään iskevä lihanuija.

Ongelmana WWE 2K22-peleissä on juuri se hidastempoisuus ja täysin suomalaisesta mausta kaukana oleva maailma. Nopeampia vääntöjä näkee yöllä snägärillä kahden humalaisen tapellessa viimeisestä ketsuppipussista.

WWE 2K22 on hyvä, jos siitä tykkää – ja sen se vaatii. Tällä kertaa peli tekee viimeisen päälle kaikkensa voittaakseen pelaajan puolelleen. Ratkaisevaksi osaksi jää siis pelaajan oma maku.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
WWE 2K22
78 %
Edellinen artikkeliTässä on 12 kaikkien aikojen kovinta toimintaleffasankaria – oletko samaa mieltä?
Seuraava artikkeliRoccat Kone XP -pelihiiren arvostelu – 3D-valoja ja 4D-rulla
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
wwe-2k22-arvosteluWWE 2K22 on paras showpainipeli, mitä tähän asti on nähty. Ratkaisevaksi osaksi jäänee siis se, pitääkö pelaaja ylipäänsä hidastempoisesta ja teatraalisesta showpainista.