Mainos
Salaiset kansiot jatkuu vieläkin, vaikka tv-sarjan tähdet ovat ikääntyneet parikymmentä vuotta sarjan kulta-ajoilta. Vieläkö ufo-hommat potkivat, vai tekohengitetäänkö tässä parhaat päivänsä nähnyttä kulttisarjaa?

X-Filesin 11. kausi kuuntelee sarjan faneja ja tuplaa 10. kauden jaksomäärän aina kymmeneen jaksoon.

Mainos

Alussa kuivaa, sitten lähtee!

Aloitusjakso maalailee tuttuun tapaan koko sarjan isompaa sateenkaarta. Mulderin ja Scullyn poika on keskiössä, ja vanha vohollinen kiusaa partnerikaksikkoa uusin kujein. Avausjakso pistää haukotuttamaan, mutta onneksi sarja jatkaa tuttua kaavaansa heti toisesta jaksosta alkaen.

Salaiset kansiot avataan jälleen toisesta jaksosta eteenpäin uusien mysteerikeissien merkeissä. Luvassa on joukko toisistaan poikkeavia itsenäisiä yliluonnollisia tarinoita, jotka imaisevat hienosti mukaansa. Tunnelma ja kaava on tuttua ja kiehtovaa. X-Filesin 11. kausi jatkaa onnistuneen 10. kauden tiellä ja pitää kulttisarjan hienosti hyvänä.

Sarjan lisäksi bonuksia

X-Filesin 11. kausi sisältää BD-painoksena vajaa kymmenen ekstravideota, joissa päästään sarjan tuotannon kulisseihin. Nämä ahmaisee yhdeltä istumalta, mikäli sarjan produktio kiinnostaa.

Vaikka Scully on rypisteynyt (toki sen jälkeen kiristetty) ja Mulder turvonnut, on X-Filesissa samaa tuttua potkua kuin 1990-luvulla. 11. kausi on onnistunut kokonaisuus, joka kannattaa ehdottomasti nautiskella talven pimeinä iltoina mysteerinjanoon.

Mainos