Mainos
Viaton mutanttipelastaja joutuu kosmisen voimien kouriin ja päättää sitten tuhota kaiken ympärillään olevan. Loogista.

X-Men: Dark Phoenix tai Amerikaksi pelkästään Dark Phoenix on elokuvasarjan kahdestoista osa sekä jatko-osa vuoden 2016 X-Men: Apocalypselle. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa brittiläinen Simon Kinberg, (Yksin Marsissa, Logan), joka ilmaisi himonsa toteuttaa X-Men-leffoille jatkoa uskollisemman version Chris Claremontin tarinasta, Pimeän Feeniksin taru. Studio piti ajatuksesta ja ennakkovisioista, jonka vuoksi jatko-osa vanhoine tähtineen lukittiin 200 milj. dollarin budjetin leffaksi.

Elokuvan tarinassa Jean Grey (Sophie Turner) joutuu X-Men-hälytystehtävällä kosmisen voiman runtelemaksi, joka saa naisessa heräämään henkiin aivan uudenlaisen pahan. Hyvistyttösestä muuttuu pian tuhonhimoinen mörökölli, jota jopa Magneto (Michael Fassbender) pelästyy.

Mainos

Kiinnostava intro, mutta…

Siinä, missä alkuperäinen tarina oli imuisa kokonaisuus, on lähes kokonaan Kinbergin oma muunnos väsyneempi visio. Elokuva on pullollaan turhaa puheensorinaa ja epärelevantteja kohtauksia. Samoin hahmojen persoonat tuntuvat vaihtelevan pitkin matkaa ja moni selitystä kaipaava asia jää selittämättä.

X-Men: Dark Phoenix on kuitenkin ihan ok-viihdettä, sillä sen alku tempaa hyvin mukaansa. Harmi vain, että sen loppuun katsominen tuntuu turhalta.

Kyllä 4K-estetiikka aina maistuu

4K UHD -versio on X-Men-keräilijän valinta. Leffa on 4K-kiekolla parhaimmassa formaatissa häviöttömien Dolby Atmos -äänien kera.

Bonuskiekolta, eli varsinaiselta Blu-ray-kiekolta löytyy poistettuja kohtauksia, kommenttiraitaa sekä viisiosainen näin tehtiin -dokumentti elokuvan tuotannosta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
X-Men: Dark Phoenix
Edellinen artikkeliCall of Duty: Modern Warfare -arvostelu – Parasta sitten alkuperäisen?
Seuraava artikkeliStar Wars -sarja Mandalorian sai uuden trailerin – näet sen tästä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.