Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Yksin kotona 2 – eksynyt New Yorkissa -arvostelu (Blu-ray)

Yksin kotona 2 – eksynyt New Yorkissa -arvostelu (Blu-ray)

Mainos
Pikkupoika ajautuu väärään lentokoneeseen ja kohtaa menneisyytensä viholliset Isossa omenassa.

Kevin McCallisterin (Macaulay Culkin) sikarikkaat vanhemmat ja mahtisuuriperhe lähisukulaisineen on jälleen lähdossä lomamatkalle, tällä kertaa Floridaan. Lähtöpäivän aamuna hommat menevät taas ykkösen tapaan viimetingan sekoiluksi ja Kevin onnistuu syöksähtämään väärään lentokoneeseen. Kun muu suku laskeutuu Floridan aurinkoon, saapuu pikku Kevin New Yorkiin. Onneksi Kevinin taskuun on unohtunut isin kultainen Master Card, jolla Kevin kirjautuu New Yorkin hienoimman hotellin presidentin sviittiin. Iskän luottokortti mahdollistaa myös limusiiniajelut kaupungilla ja vierailun kaupungin suurimmassa lelukaupassa.

Ikävänä uutisena paljastuu että ykkös-osastakin tutut vesirosvot Harry (Joe Pesci) ja Marv (Daniel Stern) ovat paenneet vankilasta, ja saapuvat samaiseen metropoliin. Kun Kevin ja rosvot sattumalta törmäävät yhteen, herää rosvoilla pakonomainen tarve kostaa Kevinille tämän aiemmat metkut ja rosvojen viettämä vankilareissu. Kevin on asiasta eri mieltä ja on valmis virittämään uusia ansoja pahojen setien päänmenoksi.

Mainos

Vuonna 1992 valmistunut menestyskomedia teki Macaulay Culkinista huippusuositun lapsitähden, joka onnistui myöhemmin elämässään sotkemaan taloudelliset ja henkiset asiansa monen Hollywood-tähden tapaan täysin päin helvettiä. Tässä leffassa kaikki on kuitenkin vielä hyvin, ja kaikille yli 7-vuotialle pikkupojille leffa tarjoaa todella hupaisaa viihdettä.

Yksin kotona 2 on mielestäni ykköstä hivenen parempi, mutta pikkupoikien vanhemmille tästä leffasta ei löydy aivan yhtä paljon riemua kuin jälkikasvulle.

Blu-ray versio on teknisesti ihan ok. Kuva on kohtuullisen terävää, mutta suurimmaksi osaksi todella rakeista, sillä leffa on kuvattu 1990-luvun tekniikalla.

Ääniraitana tarjoillaan lähes häviötön DTS Master Audio uudelleen mixattuna stereosta 5.1 -muotoon. Bonuksista löytyy ainoastaan Home Alone -trilogian trailerit ruttuisella DVD-laadulla.

Mainos