Kevin McCallisterin (Macaulay Culkin) sikarikkaat vanhemmat ja mahtisuuriperhe lähisukulaisineen on jälleen lähdossä lomamatkalle, tällä kertaa Floridaan. Lähtöpäivän aamuna hommat menevät taas ykkösen tapaan viimetingan sekoiluksi ja Kevin onnistuu syöksähtämään väärään lentokoneeseen. Kun muu suku laskeutuu Floridan aurinkoon, saapuu pikku Kevin New Yorkiin. Onneksi Kevinin taskuun on unohtunut isin kultainen Master Card, jolla Kevin kirjautuu New Yorkin hienoimman hotellin presidentin sviittiin. Iskän luottokortti mahdollistaa myös limusiiniajelut kaupungilla ja vierailun kaupungin suurimmassa lelukaupassa.
    Ikävänä uutisena paljastuu että ykkös-osastakin tutut vesirosvot Harry (Joe Pesci) ja Marv (Daniel Stern) ovat paenneet vankilasta, ja saapuvat samaiseen metropoliin. Kun Kevin ja rosvot sattumalta törmäävät yhteen, herää rosvoilla pakonomainen tarve kostaa Kevinille tämän aiemmat metkut ja rosvojen viettämä vankilareissu. Kevin on asiasta eri mieltä ja on valmis virittämään uusia ansoja pahojen setien päänmenoksi.

Vuonna 1992 valmistunut menestyskomedia toi Macaulay Culkinista huippusuositun lapsitähden, joka onnistui myöhemmin elämässään sotkemaan taloudelliset ja henkiset asiansa monen Hollywood -tähden tapaan täysin päin helvettiä. Tässä leffassa kaikki on kuitenkin vielä hyvin ja kaikille yli 7-vuotialle pikkupojille on todella hupaisaa viihdettä luvassa. Yksin kotona 2 on ykköstä hivenen parempi, mutta pikkupoikien vanhemmille tästä leffasta ei löydy ihan yhtä paljon riemua kuin jälkikasvulle. Mikäli BD-soitin kotoa löytyy on tämä ihan hyvä lahja jälkikasvun pukinkonttiin.

Blu-ray versio on teknisesti ihan ok. Kuva on kohtuullisen terävää, mutta suurimmaksi osaksi todella rakeista. Ääniraitana tarjoillaan lähes häviötön DTS Master Audio uudelleen mixattuna stereosta 5.1 -muotoon. Bonuksista löytyy ainoastaan Home Alone -trilogian trailerit ruttuisella DVD-laadulla.

Mainos

KE

Mainos