Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Yön ritarin paluu (Blu-ray)

Yön ritarin paluu (Blu-ray)

Mainos

On kulunut kahdeksan vuotta edellisen elokuvan tapahtumista ja siitä kun Gothamin valkoinen ritari Harvey Dent menehtyi Batmanin (Christian Bale) toimesta kaksinaamaisena mielisairaana. Batman otti pahat asiat niskoilleen ja katosi. Dent-laki astui voimaan ja kaikki Gothamin rikollisuus saatiin kitkettyä telkien taakse. Nyt kaikki kuitenkin muuttuu kun kaupunkiin hiipailee omituinen kissavaras (Anne Hathaway), jonka hämäräperäisistä motiiveista ei kukaan ota selkoa. Kissanainen on kuitenkin vielä pientä, sillä todellinen paha Bane (Tom Hardy) saapuu myös kaupunkiin, aikeinaan pistää koko metropoli palasiksi Wayne Enterprisen kehittämän atomiprototyypin avulla. On jälleen aika kutsua Batman esiin luolastaan, mutta mikä saisi rappeutuneen Bruce Waynen motivoitua pukemaan tukalan mustan kumiasun jälleen ylleen?

Järjettömän eeppinen

Kolmas Christopher Nolanin Batman-elokuva toimii trilogian päätösosana ja tekee sen niin eeppisenä, että siinä ei ole mitään järkeä!

Yön ritari -elokuva asetti järkyttävät paineet Nolanin veljeksille, sillä se oli niin hyvä elokuva, niin hyvine näyttelijöineen, että pelkästään samalle tasolle pääseminen olisi jo tuskan taival. Noh.. samalle tasolle on päästy, mutta Yön ritari -elokuva pystyttelee edelleen trilogian parhaimpana osana. Yön ritarin paluu on todella hyvä leffa, mutta leffan pahikset eivät yllä lähellekään edesmenneen Heath Ledgerin esittämän Jokerin tasoa.

Mainos

”Kissanainen kaahailee pakkasessa Battiksen moottoripyörällä ilman pipoa ja lapasia”

Elokuvan käsikirjoitus on nerokas ja siinä on syvyyttä ja hauskoja arvuutuksia Batman-faneille. Kaikki fanit keksivät heti viittauksen Night Wingiin ja itse todelliseen pääpahikseen, joka ei välttämättä aukene muille kuin vasta lopussa. Sarjakuvafanit saavat leffasta siis irti paljon enemmän.

Käsikirjoituksessa on myös typeriä epäkohtia, jotka kadottavat elokuvan uskottavuutta. Esim. Gotham City on kaapattuna puoli vuotta, eikä minkään muun Yhdysvaltain kaupungin pelastajat ja virkamiehet tee yhtään mitään. Myös Kissanainen kaahailee pakkasessa Battiksen moottoripyörällä ilman pipoa ja lapasia! Huhhuhuh! Itse ajelen skootterilla syksyllä toppatakki päällä ja meinaan kuolla joka kerta syväjäätymiseen. 

Sivurooleilla suurempi merkitys

Elokuvaa tähdittää nimekäs kaarti, joista jokainen suoriutuu roolistaan erittäin kiitettävästi. Morgan Freeman on pienemmässä roolissa kuin edellisessä leffassa, mutta Alfredia esittävä Michael Caine saa suuremman jalansijan. Mies on myös elokuvan koskettavimman roolin tekijä, joka saa silmät kostumaan eläytyvimmillä katsojilla. Tom Hardy puolestaan lihotti itseään leffaa varten 14 kiloa, ja opetteli lukuisia erilaisia taistelutyylejä. Se kannatti, sillä Bane vaikuttaa läpi elokuvan erittäin uhkaavalta.

Banen puheääni oli alunperin niin suurta puuroa naamarin takia, että se jouduttiin miksaamaan kokonaan uudelleen. Ääni on nyt jostain syystä ainakin 6 dB muita puheääniä kovempaa, ja se häiritsee suuresti ainakin kotiteatterinautiskelijoita.

Huikea kokonaisuus

Yön ritarin paluu on täydellinen päätösosa synkälle Yön ritari -elokuvatrilogialle. Se on todella eeppinen ja mahtipontinen sankariseikkailu, jonka jälkeen tekee heti mieli pukea itsekin kumipuku ylle ja lähteä kaupungille jakamaan oman käden oikeutta.

Bonusmateriaalia löytyy BD-paketista reilusti yli kolme tuntia, ja tämä riittää riemastuttamaan vannoutuneimmainkin Batman-fanin päivän. Lisäksi lisäsyvyttää tarjoillaan älypuhelimien omistajille The Dark Knight Rises App:n avulla, jonka voi ladata puhelimien sovelluskaupoista ilmaiseksi. Yhdessä elokuvan kanssa se synkkaa dataa ruudulle, jota ei muualta näe.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Yön ritarin paluu
Edellinen artikkeliJurassic Park III (Blu-ray)
Seuraava artikkeliPaluu tulevaisuuteen Trilogia (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
yon-ritarin-paluu-blu-rayYön ritarin paluu on täydellinen päätösosa synkälle Yön ritari -elokuvatrilogialle. Se on todella eeppinen ja mahtipontinen sankariseikkailu, jonka jälkeen tekee heti mieli pukea itsekin kumipuku ylle ja lähteä kaupungille jakamaan oman käden oikeutta.