Mainos

Kai-nimisen poikahaukan elämä on tylsää. Hän vihaa kotihoodejaan, jossa asustaa yksinhuoltajaisänsä kanssa. Kun huoleton haukanpoika kuulee maailman hienoimmasta paikasta, lintukodosta nimeltä Zambezia, päättää hän isänsä vastusteluista huolimatta lähteä sinne, etsimään värikkäämpää arkea. Lintukoto ei kuitenkaan ole mikään rauhan tyyssija, sillä ilkeät marabut ovat päättäneet hyökätä yhdessä pesänrikkojaliskojen kanssa rauhan maahan.

Kai

Zambezia – lintukodon siipiveikot on selkeästi lapsille suunnattu etelä-afrikkalainen animaatioelokuva, jonka alkuperäistä ääniraitaa koristavat amerikkalaiset tähdet mm. Samuel L. Jackson ja Jeff Goldblum.

Mainos

Leffan animaatio on ihan ok-tasoa, mutta amerikkalaiseen viimeisteltyyn yksityiskohtien täydellisyyteen tottunut katsoja järkyttyy keskeneräisen näköisestä animaatioelokuvasta. Lintujen höyhenet eivät heilu, motionblurri on vähäistä ja kameratyöskentelykin on jotenkin levotonta. Hahmot ovat myös ontompia kuin esim. Pixarin tai Dreamworksin tuotannoissa.

3D-kuva
Vanhanaikaisilla sinipunalaseilla voit katsoa tämän kuvan avulla elokuvan syvyysvaikutelmaa.

Leffan tarina on ihan ok, mutta aikuinen katsoja nukahtaa nopeasti. Lapset sen sijaan innostuvat enemmän ja varsinkin kolmiulotteisuus tuo lisämielenkiintoa muuten varsin pelkistettyyn elokuvaan.

Zambezia – lintukodon siipiveikot on ihan ok animaatioleffa, mutta se ei pärjää alkuunkaan amerikkalaisille 3D-animaatioille.

 

Mainos