Baarimikkosimulaattoristaan tunnettu tamperelaisstudio julkisti koomisen PC- ja VR-hiiviskelypelin The Spy Who Shrunk Me

Mainos
Tamperelainen pelistudio Catland julkisti tänään toisen pelinsä, The Spy Who Shrunk Me. Samalla se vahvisti saaneensa rahoituksen kokeneilta pelialan veteraaneilta.

Vuoden 2017 yllätyshittinsä Taphouse VR:n jälkimainingeissa tamprelaistudio Catland ottaa uuden rohkean askeleen julkaisemalla uutuuspelinsä sekä PC-tietokoneille että virtuaalilaseille. Catlandin ydinosaamista ovat vähän vinksallaan olevat hauskat yksinpelikokemukset ja uusi peli on juuri sellainen.

Catland on saanut onnistuneesti päätökseen rahoituskierroksen, jonka avulla se voi kehittää lisää hieman kajahtaneita tarinapohjaisia yksinpelejä. Catlandin sijoituskierrokseen osallistui joukko pelialan veteraaneja, kuten legendaariset suomalaiset pelinkehittäjät ja sijoittajat Sisu Game Venturesilta (jota johtaa Remedyn perustaja Samuli Syvähuoko), Jaakko Manninen (Vizorin teknologiajohtaja), Sami Vanhatalo (Remedyn perustaja ja Combo Breakerin hallituksen puheenjohtaja) ja Niko Punin (tunnettu yrittäjä ja bisnesenkeli).

Mainos

– Catland todisti viime vuonna olevansa ketterä, monipuolinen ja ennen kaikkea leikkisä joukko pelinkehittäjiä erinomaisen hauskalla Taphouse VR -pelillään. Pidän heidän strategiastaan suunnata suuremmille PC-pelimarkkinolle samalla, kun he tarjoavat virtuaalilaseille tuoreen ja silmiä avaavan pelikokemuksen, hehkuttaa Nordic XR Startups -kiihdyttämön toimitusjohtaja ja Catlandin ensimmäinen sijoittaja Harri Manninen.

The Spy Who Shrunk Me

Hiiviskelyseikkailupelissä pelaaja astuu superagentti Audrey Smoothspyn korkokenkiin. Audrey on varustautunut kutistavalla sädepyssyllä ja muilla epätavanomaisilla agenttivekottimilla – kuten banaaninkuorilla. Pahiksilta piilossa pysyttelevä Audrey paljastaa 1980-luvun Moskovassa salaisuuden, joka voi kääntää kylmän sodan sangen kuumaksi.

Ensimmäisen persoonan hiiviskelypeli yhdistää keskenään mittasuhteita sekoittavaa sädepyssymekaniikkaa, huumoria kieli poskessa ja hillitöntä 1980-lukulaista estetiikkaa. Pelaaja voi kutistaa vihollisia ja pudottaa heitä vessanpönttöön tai hiiviskellä ja hämätä vihollisia päästäkseen heidän ohitse huomaamatta. Pelin voi myös läpäistä vahingoittamatta ketään.

– The Spy Who Shrunk Me on kieli poskessa tehty vakoojaseikkailu, joka on rakkauskirje agenttielokuville, simulaatiopeleille ja muille hiiviskelyseikkailuille. Sädepyssyn avulla pelaaja voi kutistaa neuvostosotilaita ja tiputtaa heidät paperisilppuriin tai panna heidät juoksemaan hamsteripyörässä. Pelaaja voi kutistaa myös itsensä päästäkseen vartijoiden ohi, kunhan ei tule tallotuksi, paljastaa Catlandin toimitusjohtaja Tomi Toikka.

The Spy Who Shrunk Me julkaistaan Steamissa vuoden 2018 aikana. Peli sisältää versiot PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille samaan hintaan ja on pelattavissa molemmissa pelitiloissa. VR-versiossa on lisätoimintoja, jotka vaativat liikeohjaimet ja koko huoneen VR-järjestelmän. VR-versio tukee HTC Vive-, Oculus Rift + Touch- ja Microsoft Mixed Reality -virtuaalijärjestelmiä.