Mainos

Karvan yli viisikymppinen Sandra Bullock esittää jälleen amerikkalaisprinsessaa, joka tällä kertaa keimailee politiikan rasvaisissa kuvioissa.

Sandra Bullock nähdään nokkelan, mutta likaisesta pelistä pitävän, politiikanasiantuntijan ja henkilöbrändäyksen ekspertin roolissa, joka on Blu-rayn lisämateriaalien mukaan yksi hänen uransa käännekohdista. Elokuvassa bolivialainen presidenttiehdokas värvää avukseen Bullockin amerikkalaistiimin, joka nostaa psykologian alhaisin keinoin vihatun presidenttiehdokkaan huipulle. Vastaansa jenkkitiimi saa toisen jenkkitiimin, joka lisää kilpailuviettiä ja vie kaiken astetta niljakkaammaksi.

Sandra Bullock nähdään totta tosiaan erilaisessa roolissa, joissa hänet on viime vuosina totuttu näkemään. 1990-luvun kultaroolien kaltaista viihdykettä ei kannata odottaa, mutta sopiihan politiikan asiantuntijan rooli varttuneelle naistähdelle paremmin kuin missin tai hölmön agentin rooli. Ei Bullock edelleenkään mikään Oscar-pystin arvoinen näyttelijätär ole, mutta hoitaa hän hommansa ihan kelvollisesti kotiin. Naisen läsnäolo saa tosin katsojan jatkuvasti odottelemaan kompastumista tai muuta älyttömän kreisiä mokailua.

Mainos

Our Brand is Crisis on elokuvana yllättävän mielenkiintoinen. Sen presidenttipeli on Amerikan vaalien vuoksi juuri nyt sopivan ajankohtainen. Se kurkistaa korruptoituneisiin kulisseihin ja kilpailuun, jossa rehellisyydellä ei ole hevon vitun merkitystä. Samaa peliä pelataan joka puolella – niin myös täällä meidän Suomessa – vai mitä Sipilä?

Blu-rayn bonusarkusta löytyy vain yksi ekstra, joka kantaa nimeä Sandra Bullock: A Role Like No Other. Takuulla se sellainen Bullockille varmasti onkin – harmi vain, että katsojalle se on varsin tavanomainen.

Mainos