Mainos

Hämähäkkimies tulee toista kertaa heittelemään seittiään Marc Webbin ohjaamassa ihmeellisessä jatko-osassa.

Peter Parker (Andrew Garfield) elelee tyytyväisenä newyorkerina ja nautiskelee seitinheitosta pilvenpiirtäjien väleissä. Homma kuitenkin vakavoituu kun sähköä hyväksi käyttävä Electro (Jamie Foxx) saapuu kaupungin kaduille toteuttamaan omia, ilkeitä haaveitaan. Samaan syssyyn jotain metkaa tapahtuu myös Peten ystävän Harry Osbournen perheyritys Oscorpissa.
 
 
Punaiseen spandeksiin sonnustautunut seittisankari palaa valkokankaalle toista kertaa The Amazing Spider-Man -trilogiassa. Trailerit ja ennakkomarkkinointi on ollut näyttävää ja ne lupailevat todella kovaa hämissettiä. Lopputuloksena on kuitenkin holtiton sekametelisoppa.
 
Sarjakuvista tuttuja pahiksia näytetään vain viiden minuutin ajan, joten hc-sarjakuvafaneille luvatut Rhinon ja Vihreän menninkäisen piipahdukset tuottavat taatusti pettymyksen. Niitä, joita ei kiinnosta tämä tuskin hetkauttaa elokuvaelämystä.
 
 
Elokuvan tarina on perushuttua ja Jamie Foxxin esittämä Electro on myötähäpeällisyydessään yksi kaikkien aikojen noloimmista Hollywood-pahiksista. Foxx jää kilpailemaan historiaan Electro-hahmollaan Joel Schumacherin ohjaaman Batman & Robin -elokuvan Arnold Schwarzeneggerin esittämän Mr. Freezen kanssa, huonoimman pahiksen pystistä. Vaikka Foxx on charmikas, on Electro tyhjä ja turha pahis.
 
The Amazing Spider-Man 2 - 3D-foto
Kolmedeekakkulat päähän — tältä se näyttää 3D:nä.
 
Arvostelukappaleeksi saimme yhden sadasta painetusta Neopackage-boksista, joka sisältää molemmat The Amazing Spider-Man -elokuvat. Kakkosen Blu-ray on pullollaan ekstroja, aina puolituntisesta, kommentoidusta poistetuista kohtauksista, puolitoistatuntiseen making of -koosteeseen. Perus BD-version ostaja saa siis koko rahalla katsottavaa.
 
The Amazing Spider-Man 2 on sarjisfaneille pettymys, mutta taviskatsojalle erittäin toimiva viihdpaketti. Se on ensimmäistä TASM:ia parempi, mutta tuskin jää kulttielokuvaksi historiankirjoihin.
Mainos