Mainos
Construction Simulator on Astragonin julkaisema rakennuskonesimulaattori, joka reboottaa kokonaisuutensa vuoden 2022 painoksessa.

Rakennussimulaattori, eli Construction Simulator vie pelaajan joko poihjoisamerikkalaiselle tai eurooppalaiselle kaupunkialueelle luomaan omaa rakennusyhtiöimperiumia.

Pelaaja aloittaa hanttiäijänä valkokypäräisen raksa-Reijon alaisuudessa. Hommia ei paiskita suinkaan itse raksatyömailla kertopuuta ja raudotusrautaa rusikoimalla sekä ekovillaan niistämällä, vaan pelkästään työkoneiden ohjaimissa.

Mainos

Raksa-Rauskilla pukkaa eläkeikä mittariin, joten pelaajan olisi otettava mahdollisimman suuri otanta rakennusalan työkoneista haltuun ja tehtävä niillä keikkaa yötä päivää, jotta bisnes saadaan kukkimaan ja massia tilille. Be a man!

Rakentelua vai ajelua?

Raksasimulaattori on siis oikeasti auto- ja työkonesimulaattori, kuten Farming Simulatorkin. Ajettavana on hyvä otanta erilaisia kuorma-autoja, traktoreita, kuormaimia ja niitä helvetin korkeita nostureitakin. Onneksi nostureita ei kuitenkaan tarvitse kasata pystyyn itse, siinä meinaan lentäisi jo hiiri seinään.

Ajoneuvojen ohjattavuus on tehty aiemmista peleistä poiketen hyvin paljon hiotummaksi – ja ainakin PC-versiossa näppäinbindaukset voi säätää itselleen sopiviksi. Tämä ei ollut mahdollista Respawn.fi:n aiemmin testaamaassa Construction Simulator 2 -pelissä – jonka Jusku muutenkin tuomitsi mobiilipeliksi.

Itse pelin tehtävät ovat hauskan monipuolisia – ainakin alkuvaiheessa. Heti tutoriaalissa päästään mm. purkamaan kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista hotellikyltin kirjaimia ja raknetamalla niistä uudet kyltit uuteen laitakaupungin pikkumajoittamoon.

Omatoimisissa tehtävissä rakennetaan elementtitaloja, kaivetaan kuoppia ja tasoitetaan maata. Monipuolista, hyvin opastettua ja kivaa.

Pelattavuus

Peli on selkeästi suunnattu ohjaimelle, vaikka PC:n hiiri-näppis-yhdistelmällä saakin enemmän pelivaraa näppäinten määrän ansiosta. Ohjaimella pelaaminen on luontevaa ja leppoisaa. Construction Simulaattoria voikin kutsua melko chilliksi ja rauhoittavaksi kokemukseksi, ressaavista raksaprojekteista huolimatta.

Yleisesti Construction Simulator ohjautuu kuin Farming Simulator ja muut työkonesimulaattoritkin.

Fysiikanmallinnus on etenkin nostureissa ja työkoneen mekaniikoissa varsin hyvä, mutta kolareissa ja ajoneuvojen lastin painoissa se ontuu.

Autot eivät kärsi kolaroinneista tai kolhinnasta. Eikä myöskään kaupungin infra. Tämä on harmi, sillä Snowrunner– ja BeamNG.drive-henkinen realismi olisi tehnyt tästä vieläkin paremman.

Grafiikka ja äänet

Graafisesti Construction Simulator näyttää yllättävän hienolta. Valaistus on viimeisen päälle, varjot realistisia ja ajoneuvojen omat valot öisin todella maukasta katseltavaa. Lisäksi ajoneuvojen etuvalot varjostavat kaiken autenttisesti, joka lisää realismia ja jopa yötyöskentelyn nautintoa.

Äänet ovat puhdasta työkonepornoa. Moottoreiden ja nostureiden mörinää, kaupungin vilinää ja radiosta pauhaavaa kantrirämpyttelyä. Äänissä ei ole valittamisen sanaa.

Pelistä löytyy myös rattikuvakulma, mutta se on toteutettu melko ala-arvoisesti.

Kannattaako ostaa?

Jos Farming Simulator, European ja American Truck Simulator, Snowrunner ja Mudrunner saivat pelaajassa kiiman aikaan, saa myös raksasimulaattori. Silloin peli kannattaa ehdottomasti hommata, sillä pelaaminen on mukavaa myös pienissä erissä.

Jos varsinaista rakentamista kaipaa, kannatta tähyillä ennemmin vaikka Farmers Dynasty -peliä, jossa kunnostetaan maatila ja painetaan paskahommia kylän asukkaille.

CS on mukava ajanvietepeli rakennuskoneiden ystäville. Vain kahvinkeitin, taukoparakki ja vittuileva esimies ”Menes poik’ keittämä kaffet, saatana” -käskytyksellään puuttuu.

Mainos