Mainos

Jack Reacher etsii ongelmia ja löytää sellaisia sotkeutuessaan armeijan pinnan alla kytevään salaliittoon. Tällä kertaa Jackin menneisyys tuo mukanaan jotain, mihin hän ei osannut varautua.

Jack Reacher (Tom Cruise), ex-majuri, vaeltelee vailla määränpäätä. Hän ratkoo matkallaan ongelmia, joita armeijan leivissä ei sääntöjen puitteissa voinut. Autettuaan majuri Susan Turneria (Cobie Smulders) hänet sotketaan salaliittoon. Turnerin ja Reacherin henki on uhattuna ja molempia uhkaa vankilatuomio. Kaiken lisäksi vihollisen tiedustelu on löytänyt tietoja Jackin aviottomasta lapsesta Samanthasta (Danika Yarosh). Koskaan aiemmin Jackilla ei ole ollut yhtä paljon menetettävää.

Mainos

Jack Reacher: Tappajan jäljillä -elokuvan jatko-osa Jack Reacher: Paluu päämajaan on mainio toimintatrilleri. Tom Cruise vetää melko kivikasvoisen roolin Reacherina. Kun Jack tappelee vastustajien kanssa, hänen iskunsa iskevät kovaa ja brutaalisti. Matsit ovat nopeita ja aggressiivisia ja yhdessä tappelussa tekee jopa vähän pahaa: Se tuntui melko jännältä kun itse olen gorekauhuleffojen paatunut suurkuluttaja.

”Juonen puolesta leffa on aika perinteinen”

Juonen puolesta leffa on aika perinteinen ”mitäs nyt tapahtuu” -salaliittoteoriapläjäys, jossa huomiopisteenä on enempi se miten Jack hommat hoitaa, kuin se mistä on oikein kyse.

Cobie Smuldersin Turner on uskottava pari Reacherin rinnalle, eikä Turner ei tosiaankaan jää reunasta kyttääväksi vässykäksi. Danika Yarosh vetää Samanthan roolin hyvin, eli joissain tapauksissa ärsyttävän teinimäisesti, joissakin coolisti niin kuin pitääkin. Patrick Heusingerin antagonistihahmo antaa kyllä koko rahan edestä vastusta – ja turpaan Reacherille ja heidän matsinsa onkin melkoista nyrkkeilyshakkia.

jack-reacher-never-go-back-still-1

Jos tarinalta ei odota suuria älyllisiä ponnisteluja, vaan nauttii enemmän vuoristoratameiningistä, niin Jack Reacher on kyllä oiva leffateatteripläjäys. Äänisuunnittelu tukee kivasti sitä voimaa ja taitoa jota elokuvan hahmoilta löytyy. Tarinan melko kevyt olemus on se mistä sopii antaa vähän miinuksia, suurin osa juonesta tuntuu olevan vain sitä varten, että saadaan Jack taas paukuttamaan jotain pataan. Kaiken kaikkiaan Jack Reacher: Paluu päämajaan on viihdyttävä toimintatrilleri.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jack Reacher: Paluu päämajaan
Edellinen artikkeliElokuva-arvostelu: Sausage Party
Seuraava artikkeliAssetto Corsa saa ensimmäisen Porsche-pakettinsa
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
elokuva-arvostelu-jack-reacher-paluu-paamajaanJos tarinalta ei odota suuria älyllisiä ponnisteluja, vaan nauttii enemmän vuoristoratameiningistä, niin Jack Reacher on oiva leffateatteripläjäys. Tarinan kevyt olemus on se mistä sopii antaa vähän miinuksia. Kaiken kaikkiaan Jack Reacher: Paluu päämajaan on viihdyttävä toimintatrilleri.