Mainos
First Contact Entertainment lopettaa toimintansa vain neljä kuukautta sen jälkeen, kun se oli julkaissut moninpelattavan VR-räiskintäpelin yksinomaan Sonyn PlayStation VR2 -päätelaitteelle.

Firewall Ultra seurasi vuoden 2018 Firewall: Zero Houria, jotka molemmat tehtiin yksinoikeudella Sonyn PlayStation-pohjaisille VR-headsetille. First Contact julkaisi myös Solaris Offworld Combatin vuonna 2021, ja Sony vuoti ilmeisesti suunnitellun jatko-osan aiemmin tänä vuonna.

Firewall Ultra julkaistiin tämän vuoden elokuussa Sonyn debytoitua PSVR 2:n helmikuussa.

Mainos

Pelin takana olleen studion äkillinen sulkeminen joulun aikaan päättää monille pelinkehittäjille yleisesti ottaen tuhoisan vuoden, mutta VR-painotteisen studion äkillinen menetys, joka on niin vahvasti sidoksissa Sonyn PSVR 2 -ohjelmistoputkeen, antaa aihetta huoleen yhtiön pitkän aikavälin suunnitelmista alustan tukemiseksi.

First Contactin toimitusjohtaja ja pääjohtaja Hess Barber vahvisti sulkemisen X:ssä julkaistussa viestissä, jonka mukaan ”lähes kahdeksan vuoden jälkeen” studio ”suljetaan” ennen vuotta 2024.

Tätä kirjoitettaessa Firewall Ultra on edelleen myynnissä PlayStation Storessa, eikä sen verkkopalveluiden lopettamissuunnitelmista ole vielä tietoa.

Mainos