Mainos
Codemasters jatkaa Grid-autopelisarjaa uuden Grid Legends -pelin muodossa, joka parantaa pelattavuutta pelaajien toiveiden mukaan.

Teimme pelistä aikaisemmin ennakkokatsauksen, jossa käsitellään pelin ominaisuuksia, autokantaa ja grafiikkaa. Voit lukea sen tästä.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle pelin tarinaan. Tarina on nimittäin ohjattu ja näytelty harkitusti Netflixin F1 – Taistelu paalupaikasta -sarjan innoittamana. Grid Legendsissä tarinan nimi on Driven to Glory.

Mainos

Tarina nollasta kunuksi

Pelin tarinassa seurataan nuorta ja kokematonta kuljettajaa, Kuski 22:ta, jota pelaaja ohjastaa. Tarina alkaa hauskasti muiden kisailijoiden haastatteluista F1-sarjan tyyliin, jota sitten siivitetään kisatapahtumilla.

Tosielämän draamoja viedään tietenkin astetta pitemmälle ja jo heti ensimmäisessä kisassa lasikuitu rytisee niin, että pelaaja joutuu kaahaamaan kisan loppuun ilman auton etupäätä.

Kisoja edeltää aina pieni juonenkäänne, jota tähdittää muun muassa Ncuti Gatwa (Sex Education).

Tarina on piristävä virkistys kokonaisuudessa, sillä vaikka näytelmä tuntuu aluksi nololta ja irralliselta, on salkkareisuudestaan huolimatta lopulta aika koukuttava, kuten Netflixin esikuvasarjakin. Etenkin kun juonenkäänteissä ollaan itse mukana.

Tunnelma kokonaisuudessa tuntuu yllättävän samalta kuin F1 2021 -pelissäkin – viihdyttävältä.

Rataeditori

Uramuodon lisäksi toinen testaamamme ennakkoversion uusista pelitiloista, jota on edellisen ennakkojuttumme pohjalta päivitetty lopulliseksi on Race Creator.

Race Creator mahdollistaa omien kisojen tekemisen kaikilla pelin radoilla, millä tahansa säätilalla ja autoluokalla. Kisoja voi piristää tekemällä omia muunnoksia ratoihin esimerkiksi lisäämällä esteitä.

Kisaeditori on ainakin teoriassa maukas lisä, joka pidentänee pelin elinkaarta mukavasti. Nähtäväksi jää, miten hyvin pelaajat siihen rakastuvat.

Varsinainen arvostelu Grid Legends -pelistä julkaistaan myöhemmin helmikuun aikana.

Mainos
Edellinen artikkeliJordan Peelin Nope-elokuvasta julkaistiin ensimmäiset kuvat
Seuraava artikkeliCall of Duty Vanguard ja Warzone Pacificin toinen kausi alkaa – tätä on luvassa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.