Havainne- ja fanikuva GTA 6:n kansitaiteesta.
Mainos
Aiemmin tänä vuonna vuodetut videot GTA 6 -pelistä vahvistavat sen, että peli tulee olemaan pahuksen hieno, kunhan se joskus valmistuu.


Vuodot varmistivat nimittäin, että pelimoottori on sama Rage, kuin Red Dead Redemption 2:ssa. Rockstar kehitti Ragea RDR 2:n pc-versiota varten yllättävän paljon ja lisäsi siihen jopa säteenseurannan. Säteenseurannan lisääminen pelimoottoreihin, joissa se ei oletuksena ole ei välttämättä ole aina edes mahdollista.

GTA 6 tulee siis hyödyntämään viidennestä osasta poiketen natiivin säteenseurannan varjoineen, valoineen ja heijastuksineen. Lisäksi myös aivan uusia ominaisuuksia, joista vielä ei olla kerrottu mitään varmaa. Oletus on, että ainakin fysiikkamoottori on selkeästi uuden sukupolven osastoa, sillä ainakin rakennuksia on ennakkovuotojen mukaan mahdollista tuhota jollain asteella.

Miksi vuotovideot olivat rumia?

Vaikka monet suuttuivat GTA 6 -pelin ensimmäisten ja varhaisten videoiden näyttävän hirveältä, johtuu se siitä, että pelit harvoin näyttävät keskeneräisinä hyvältä. Grafiikat ovat se viimeinen kerma, joka peliin lopuksi tehdään muutamaa kuukautta tai jopa viikkoa ennen sen julkaisua.

Mainos

Kahdessa vuodetussa klipissä nähtiin huoltoasema ja pitkä tienpätkä Vice Cityssa. Sitä kun vertaa oikeaan Floridaan, on yhdennäköisyys jo tässä vaiheessa hämmentävän autenttinen. Kohtauksista puuttuivat vieläpä kaikki puut ja kasvillisuus.

On kuitenkin selvää, että grafiikat tulevat vielä muuttumaan vielä paljon ennen parin tai kolmen vuoden kuluttua tapahtuvaa julkaisua.

Keskeneräinen peligrafiikka näyttää, miten autenttiselta Vice City näyttää jo nyt Floridaan verrattuna. Kuvasta puuttuu luultavasti vielä kaikki kasvillisuus ja puut.

Taivaan sävy yllä olevassa kuvassa muistuttaa Red Dead Redemption 2:n taivasta New Orleansin alueella, joka on Floridan osavaltion naapuri. Tämäkin viittaa viittaa siihen, että luvassa tulee olemaan graafista mannaa, vaikka vuodot karskiudellaan muuta antoivatkin ehkä muuta ensisilmäyksellä ymmärtää.

GTA 6 julkaistaan väitteiden mukaan aikaisintaan 2024 tai 2025.

Mainos