Mainos

70 vuotta ennen kuin Harry Potter astui Tylypahkaan, tapahtui New Yorkissa jotain, joka olisi voinut muuttaa koko verhoyhdyskunnan tulevaisuuden.

Tästä kertoo J.K. Rowlingin Harry Potter-spin-off, jonka elokuvaversion tekemistä puntaroitiin puoli vuosikymmentä.

Rowlin itse oli varma, että kirja filmatisoidaan, mutta Warnerin tuottajat ja entiset Harry Potter -tekijät olivat vastahakoisia palaamaan loppuunjauhettuun Potter-maailmaan. Leffa kuitenkin tehtiin, ja hyvä niin, sillä Ihmeotukset onnistuu olemaan todella erilainen ja raikais seikkailu.

Mainos

Varsinaisen arvion elokuvasta voit lukea tästä, sillä nyt pureudutaan 4K UHD -versioon.

4K-Blu-ray tarjoilee sitä markkinoiden parasta mahdollista kuvaa, jota on mahdollista saada kotikäyttöön. Luonnollisesti 4K-resoluutio ei ole se tärkein juttu, vaan 10-bittinen HDR-värimaailma, joka laajentaa tajuntaa ja suurentaa pupilleja. Tekninen visuaalisuus on suorastaan mehevää katseltavaa.

Äänimaailmasta vastaa DTS 7.1, joka ei kaiuta ääntä Dolby Atmoksen tavoin, mutta jytisee silti kauniimmin kuin naapurin Reiskan GMC.

Bonukset löytyvät mukana tulevan tavallisen BD:n ekstralaarista. Niissä valotetaan elokuvan idean syntyä, Harry Potter -burnista ja uuden saagan hienoutta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat
Edellinen artikkeliHalt and Catch Fire – 3. tuotantokausi -arvostelu (HBO Nordic)
Seuraava artikkeliHyperX Cloud Stinger Gaming Headset -arvostelu
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
ihmeotukset-ja-niiden-olinpaikat-4k-uhd-arvosteluIhmeotukset ja niiden olinpaikat on Harry Potterin alkuperäistä magiikkaa sisällään pitävä seikkailu, joka on täysin itsenäinen tarinansa ja varsin kiehtova sellainen.