Mainos
Kingstonin elinikäisillä takuilla, pelaajille varustetut muistikammat on jo vuosia pitäneet laadusta kiinni. Uutta rintamalta löytyy Kingston FURY Beast DDR4 RGB spessu edition, ja se nasautettiin kriitikon pöytäkoneeseen kiinni. Testaamaan, mars!

”Keskusmuistia ei voi koskaan olla liian vähän” -lausui kuolemattomat sanat aurinkokuningas Ludvig XIV Ranskassa, kun otti valtaistuimen haltuun ollessa nelisen vuotias. No ei lausunut, mutta väite pitää paikkaansa.

Voit myös kuunnella arvostelun ääniversona tästä:

Mainos

Väriloistoa valkoisessa ilta-asussa

Respawnin arviovinopenkkiin saapui kaksi valkoista, värivaloilla varustettua 16 gigatavun muistikalikkaa. Jos kotelosi sivu on lasia, kannattaa muistikampojen estetiikkaa myös hieman tuumailla.

Kingstonin Fury Beastin spesiaali version valkoinen kuosi, jonka päältä kulkee RGB-värimatto, on kaunis valinta kun sävyt ovat muutoinkin valkoiset. Kriitikon, noin 120 vuotta vanhan kotelon sisällä on rumaa, joten Fury Beastin valkoinen loisto tuo siihen nättiä eloa.

Kingston Fury CTRL -ohjelmistolla voi RGB-valaistuksen säätää haluamakseen, mutta kovin on ikävää taas latailla uutta applikaatiota vain ohjatakseen väriä.

Kingston Fury CTRL -ohjelmistolla voi toisen vaikka pimentää. Miksikö? Sitä ei kukaan tiedä.

Nopeaa DDR4:sta

Nopeutta voi hankkija valita joko 3200, tai 3600 mt/s:n palasista. Saatavilla on yksittäisiä kahdeksan- sekä kuudentoista gigatavun halkoa ja tietenkin pareina toimitettua kittiä.

She has some waves.

Keskusmuisti toimii luonnollisesti kummassakin järjestelmässä, oli se sitten Intel tai AMD. Intelin puolelta löytyy XMP-profiilit ja AMD:lta vastaavat, joten kellotus on vaivatonta.

Muistathan tarkistaa muistikampoja valitessasi, että emolevysi, sekä prosessorisi tukee Kingstonin petoja.

Asennus on perinteisesti helppoa, mutta tarkasta paikat, johon palikat laitat kiinni. Ensimmäisen kerran kriitikko iski pedot kiinni A1- ja B1 -paikkoihin, jolloin vauhtia ei yli 2400 mhz:n saatu nousemaan. Tarkempi silmäys emolevyn paikkamerkintöihin avasivat Pandoran kolmannen silmän ja oikeiden paikkojen jälkeen päästiin täysiin nopeuksiin.

Vertailuna aiempiin Kingstonin Fury DDR4 -muisteihin, tuli latausaikoihin sekä muutama ruutu enemmän nopeutta peleihin, jotka varsinkin käyttävät enemmän prosessoritehoja kuin näytönohjaimen kaasujalkaa. Ei näillä pelkästään kuuhun mennä, mutta päälle on kätevä rakentaa kovempaakin myllyä.

Kannattava hankinta?

Kokoonpanoa päivittävälle, mutta DDR4-aikakauteen jäävälle on Kingstonin Fury Beast järkevä valinta sen nopeuden, luotettavuuden, sekä kohtuullisen hinnan puolesta.

Mainos