Mainos
Lego 2K Drive -pelissä Lego ja 2K heittävät hynttyyt yhteen ja tanssahtelevat Forza Horizonin ja Mario Kartin tontilla. Onko tässä kevään toivotuin kova paketti, vai paljastuuko pussista pelkkä sukka? 

Legot, nuo jokajouluinen muistutus jalkapohjassa ihmisen kuolevaisuudesta on varmasti yksi tunnetuimmista lelubrändeistä. Viime aikoina Legot ovat kunnostautunueet erityisesti hauskoilla kokopitkillä animaatioelukuvillaan, sekä mm. komealla Lego Skywalker Saga -pelillä. Luulisi, että kun Lego alkaa kyhnyttää yhdessä 2K:n kanssa syntyisi joko Lego-koripalloa, Lego-golfia tai peräti Lego-showpainia. 2K ja Lego yllättivät kaikki julistaessaan tekevänsä avoimehkon pelimaailman ajopelin Forza Horizonin hengessä, jossa kisaillaan Mario Kartin tyyliin erilaisin bonusasein varusteltuina. Nimeksi tuli ytimekkääsi Lego 2K Drive, joka yhdistää kummankin tekijän nimet ja… ajamisen.

Forza Horizon ja Mario Kart kuulostaa lähtökohtaisesti kepeältä ja hauskalta. Tähän reseptiin kun lisäilee vielä aimo annoksen Lego-huumoria niin kyhäelmä alkaa kutittelemaan puntissa oikein kivasti. Tai sitten ne on ne satiaiset. Reseptissä on menestyksen ainekset, ja 2K tekee ihan hyviä pelejä, joskin usein melko mikromaksukuorrutettuina. Onko tässä se Lego-peli, mitä et tiennyt haluavasi?

Mainos

Talla pohjaan, sankari!

Pelin tarinassa olet nuori tulokas ja sinulla on jo verivihollinen, joka haluaa ettet voita. Clutch Racington, vanha kuskiässä puolestaan ryhtyy koulimaan sinusta menestysajajaa.

Liukas kuin gliditetty hieromasauva

Lego 2K Drive ei sisällä täysin avointa pelimaailmaa Forza Horizonin tyyliin, mutta siinä on neljä isoa pelialuetta täynnä kaikenlaista löydettävää ja kisattavaa. Lego 2K Drive erottuu edukseen mm. sillä, että meno alueella ei lopu vaikka ajaisit tieltä jorpakkoon. Siirryttäessä joko valinnasta tai tahattomasti tieltä maastoon muuuttuu rata-auto maastoon tarkoitetuksi ajoneuvoksi, esimerkiksi mönkijäksi. Tieltä tai maastosta kun pläjäyttää rengaskulkuvälineensä vesialueseen, muuttuu ajoneuvo lennosta veneeksi. Wount stop, nevö gona stop, gotta kiip oon draivin. Tämä on varsin miellyttävä mekanismi ja vapauttaa pelaajan tutkimaan alueita isommalla innolla.

Ajotuntuma ei tunnu yhtä maukkaalta, kuin esim. uusimmassa Mario Kartissa, vaan tuntuu jopa yliherkältä. Yliohjautuvuus on alkuunsa Mario Kartin parissa pelanneelle haaste, mutta kaipa siihenkin herkkyyteen tottuu, mitä enemmän autoilla kisailee.

Eri ajoneuvoissa on luokkien sisällä hieman eri tuntumaa mm. kääntymisen ja painon suhteen. Kulkuvälineestä riippumatta niillä pääsee eteenpäin, voi ja kannattaa driftata kurveissa, voi turbottaa turbonapilla tai hypätä hyppynapilla ja kisoissa voi laukoa bonusaseilla. Ajo-, maasto- ja vesiajoneuvot eivät eroa toisistaan tässä suhteessa. Eron huomaa tien, maaston ja veden erilaisissa vastuksissa. Tiellä homma on liukasta, maastossa hitaampaa ja vedessä liike on pyöreämpää.

”Siirryttäessä joko valinnasta tai tahattomasti tieltä maastoon muuuttuu rata-auto maastoon tarkoitetuksi ajoneuvoksi, esimerkiksi mönkijäksi”

Kisojen lisäksi pelistä löytyy hakutehtäviä ja muita sellaisia avoimen pelimaailman peruskauroja ja muutama minipeli.

Ajamisen lisäksi Lego 2K Drivessa voi itse rakentaa melko kattavalla palikkakokoelmalla unelmiensa ajoneuvon – ja HAH! – näin pelaaja on saatu mikromaksukoukkuun!

Joitakin palikka- ja koristekokonaisuuksia saa auki pelatessa, mutta moni niistä on maksumuurin takana. Pelin kauppaosastoa ylläpitää setä-apina, joka heiluttelee virallisia Lego-rakennelmia pelaajan silmien edessä, kuin eläintarhanhoitaja heiluttelee banaania kiimaiselle paviaanille. Reiluuden nimissä pelistä voi grindaamalla saada massia, joilla ostaa uusia ajoneuvoja ja palikkakokonaisuuksia.

Kisailemalla voi myös avata uusia ajoneuvoja esim voittamalla tarinatilassa Rival-kilpailijoita. Pelialueelle on myös ripoteltu setelipinoja, joita keräämällä voi kartuttaa pottia.

Verisuonet alkavat sykkiä viimeistään siinä kohtaa, kun huomaa, että halvimmat apinalta ostettavat paketit ovat noin 10 000 pelirahaa ja kentältä löytyvät niput noin 10 pelirahaa. Tuntikausienkaan grindaamisella ei välttämättä saa kasaan kuin muutaman tonnin. Vaakakuppia painetaan vahvasti tekijöiden sormella kohti mikromaksuja. Mikään ostoksista ei toki ole pakollinen, ja ilman niitäkin pelistä voi nauttia täysin ja pelata pelin helpostikin läpi. Kyse on suurimmaksi osaksi vain kosmeettisista jutuista. Ihanista, upeista, haluttavista kosmeettisista jutuista…

Luontoa ja Legoa

Audiovisuaaliselta kokonaisuudeltaan Lego 2K Drive on varsin mainio paketti. Välianimaatioissa on stop-motionia mukailevaa animointia, joka on tuttu mm. Lego Movie -elokuvista, eli visuaalisella kielellään tuo jo tuttuuden tunnetta pelaajalle.

Pelialueet on sijoitettu luonnollisiin maisemiin, joten seassa saattaa olla vaikka jättimäinen paistinpannu jne. Lego-hahmojen mittasuhteen ollessa suurinpiirtein realistinen ympäröivään maastoon verrattuna. Rakennelmat ovat melkein kaikki legoista tehtyjä, mutta kaikki muu on maastoa ja ympäristössä lojuvia esineitä.

Kisoissa on sen verran vauhdin hurmaa, ettei maisemia juuri ehdi katsella, ja kilpakumppanitkin erikoisista ajoneuvoistaan huolimatta jäävät pitkälti vain esteiksi tiellä. Hiljalleen maisemissa kierrellen huomaa paljon humoristisia yksityiskohtia ja monen iloksi melkein kaikkien, paitsi rakennusten läpi voi ajaa huoletta.

Ääninäyttely toimii ja on keveän humoristinen. Vitsikkyys aiheuttaa lähinnä lämpimiä hymähdyksiä naurunpuuskien sijaan. Audiopuolella maasto ja ajoneuvot elävät varsin eloisasti.

Ajohanskat; pannaanko pakettiin vai vedätkö heti käteen?

Lego 2K Drive on ihan kelpo dieettiversio Forza Horizonista ja Mario Kartista kepeällä Lego-huumorilla varusteltuna. Jos tämä lause miellyttää, voi Lego 2K Drive suositella varauksetta.

On olemassa toki pelejä, joissa on paljon parempi ohjattavuus, tai miellekkäämpi avoin pelimaailma, tai syvällisempi tarina. Lego 2K Drive tarjoaa kevytviihdettä, joka on hauskaa pienehköissä erissä.

Sen sisäisen ekonomian epäsuhta on aivan turhan paljon kallistunut oikealla rahalla ostamisen, kuin pelissä ansaitsemisen puolelle, mikä tietty on iso sääli. Lego 2K Drive alkaa kuitenkin pidemmissä sessioissa sen verran toistamaan itseään, että kupeen kaiveskelu alkaa kutkuttaa pelottavasti.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Lego 2K Drive
70 %
Edellinen artikkeliStar Wars Jedi: Survivor -arvostelu – Asennuskaljat uupuu
Seuraava artikkeliNippu kovia leffoja lähtee Netflixistä – vielä ehdit katsoa nämä
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
lego-2k-drive-arvosteluLego 2K Drive on lyhyissä erissä hauskaa, toistaa pitkissä sessioissa itseään ja sisältää vahvan painotuksen mikromaksuihin kosmeettisten osasten puolesta. Pelissä pääsee ajamaan kisoja, tutkimaan neljää pelialuetta ja rakentelemaan omia ajoneuvojaan erittäin kattavalla editorilla, joka on ehkä pelin paras puoli. Forza Horizonia ja Mario Kartia yhdistelevä Lego 2K Drive on ihan jees, mutta ei vielä tälläisenään puhkaise häränsilmää.