Mainos
Logitech Pro X Superlight 2 -merkkinen pelihiiri on nimetty ammattilaisten mukaan. Se kertoo siitä, kenelle se on suunnattu ja mitä se pyrkii käyttäjälleen tarjoamaan.

Logitechin mukaan Logitech Pro X Superlight 2 -hiirulaista suunniteltaessa mielipiteitä on kysytty yli 50 kilpapelaajalta, eli e-urheilun ammattilaiselta. Heidän mielipiteidensä pohjalta syntyi rotta, joka on aivan tavanomaisen Bilteman pelihiiren näköinen ja hentoisen kevyen painoinen.

Ensimmäinen ote hiirestä ja mekaanisten päänappien painelu kuitenkin paljastaa, että kyseessä on kenties paras tavallisen nköinen hiiri, jota käyttäjä on kuunaan paineskellut. Napit ovat niin napakan tuntuisia, että hiirtä tekisi mieli kliksutella mielin määrin, vain koska tuntuma on niin näkkileipäisän rapea.

Mainos

Ei mitään uutta muotoilun saralla, mutta…

Hiireen ei ole tuupattu ledivaloja, siinä on vain neljä näppäintä + rulla. Ei mitään ihmeellisiä kikkailuja, pelkkää työkalumaista toiminnallisuutta.

Parasta on, että hiiren mukana toimitetaan grippitarrat hiiren jokaiselle pinnalle; reunoille ja molempiin päänappeihin. Niiden liimaaminen on kerrasta poikki, joten kannattaa hengittää syvään ja liimata ne rauhassa. Kun gripit on kiinnitetty, hiirestä tulee entistä maukkaampi. Ote ei enää lipsu, paitsi ajan saatossa, kun grippipinnat väistämättä kuluvat.

Hiiren mukana toimitetaan grippipinnat, jotka voi halutessaan liimata hiireen paremman tartunnan toivossa.

Hiiren pohjaan saa myös vielä erikseen kiinnittää yhden lisäliuskan, joka helpottaa hiiren liu’uttelua matolla. Itse en huomannut mitään eroa tavallisella pohjalla ja spesiaalipohjalla, mutta enhän olekaan e-urheilija – vain perinteisemmän liikuntaurheilun suorittaja.

Hiiren pohjassa olevan luukun kannen voi vaihtaa liukuvampaan, jos haluaa.

Jämäkkä työkalu

Hiiri painaa järisyttävät 60 grammaa, eli ei juuri mitään. Tästä tulee aluksi halvan hiiren vaikutelma, mutta käytössä tajuaa, että edullisuudesta ei ole kyse, vaan pelkästään keveydestä. Oma puolisoni testasi Logitech Pro X Superlight 2:ta kymmenen sekuntia ja kommentoi, että voi pitää tämän ja antaa omansa minulle.

Hiiren tarkkuutta voi säätää Logitech G Hub -sovelluksella, johon siihen voi asettaa viisi eri DPI-profiilia. Itselleni 1200 dpi riittää kaikkeen, joten käytin hubbia yhden kerran – poistamaan muut profiilit.

Hiiressä ei ole minkäänlaisia filttereitä tai kiihdyttimiä. Pelkkää työkalumaisuutta.

Akun kerrotaan kestävän 95 tuntia ja arvio on varmasti aika lähellä totuutta. Tätä kirjoittaessa olen käyttänyt hiirtä parisen viikkoa, joista ensimmäisen viikon langallisena ja tämän viikon langattomana. Akun varaus on juuri nyt 86 %, viikon normaalikäytön jälkeen.

Tekniset tiedot:

  • Langaton LIGHTSPEED-tekniikka
  • LIGHTFORCE-hybridikytkimet
  • Sisäänrakennettu muisti
  • Suuremmat, lisäaineita sisältämättömät PTFE-jalat
  • 5 painiketta
  • Tarkkuus: 100–32 000 DPI
  • Huippukiihtyvyys: 40 G
  • Huippunopeus: 500 IPS
  • USB-päivitysnopeus: 2 000 Hz (0,5 ms)
  • Mikrosuoritin: 32-bittinen ARM
  • Akunkesto: 95 tuntia
  • Mitat (K x L x S): 125 x 63,5 x 40 mm
  • Paino: 60 g

Kannattaako ostaa

Pro-hiiri on todella hyvä. Ainut miinus sen käytössä tulee siitä, että hiiren aktivoitumisessa oikeaan DPI-tarkkuuteen kestää oman tovinsa Windowsin käynnistyessä tai lepotilasta palatessa. Käytössä Pro-hiiri on muiltaosin kyllä heittämällä paras pelihiiri, jota olen käyttänyt pitkään aikaan. Tosin Steelseries Prime Wireless antaa kyllä todella hyvän vastuksen – vieläpä ilman ärsyttävää profiilinlatausviivettä.

Mainos