Mainos
Guillermo del Toron käsikirjoittama ja ohjaama Pacific Rim pärskähti kolmiulotteisena valkokankaille vuonna 2013. Elokuva esitteli tuolloin uuden näkökulman transformerismiin, mutta jatko-osa ei kykene pitämään liekkiä yllä.

Jatko-osassa aikaa on kulunut edellisestä Kaijujen hyökkäyksestä, joten maailman on osaltaan rauhoittunut. Yhdysvaltain ja Japanin armeijat rakentavat ja ylläpitävät kuitenkin edelleen massiivisia lähitaistelurobottejaan kaiken varalta. Eikä aikaakaan kun yllättävä käänne tapahtuu ja roboteille tulee jälleen käyttöä.

Mainos

Robotit rämistelevät, mutta sisältö uupuu

Guillermo del Toro jättäytyi pois jatko-osan tehtailusta ja jätti nimensä tuottajan pestin alle. Ohjaajaksi palkattiin kolmen Angel-tv-sarjan jakson, kahden Smallville-jakson ja yhden Daredavil-jakson ohjannut, tuottajana paremmin tunnettu Steven S. DeKnight. DeKnight on myös yksi neljästä käsikirjoittajasta, joiden ansioluetteloon kuuluu mm. b-luokan lastenpiirrettyjä.

Pacific Rim Uprising on elokuvan kohtalaisen eeppinen, mutta nojaa puhtaasti massiivisten atk-robottien devastaatiopornoon. Elokuvan tarina on kuiva, mutta se onnistuu yllättämään yhden kerran. Kaikki kiitokset elokuvan viihdearvosta on annettava puhtaasti 3D-animaattoreille, renderöintiartisteille ja 3D-mallintajille. Muut hävetköön.

Jos jotain kivaa, niin elokuvan BD-versio on ahdettu täyteen ekstroja, joiden parissa viihtyy ihan mukavasti. Kestolla nämä eivät ole pilattu, joten ne ahmaisee kertaistumalta.

Pacific Rim Uprising on pienistä ennakko-odotuksista huolimatta yllättävän suuri pettymys.

Mainos