Mainos
Miksi olla se Akkarin lukija, kun voi ponnistaessaan syödä supersieniä tai teurastaa ököjä? Kakkahetken ei tarvitse valua hukkaan. Tässä vinkkimme Nintendo Switchin parhaille pelattaville paskalla istuessa!

Monet ovat sen kokeneet; pelisessiot kuumimmillaan, orava kurkkailee jo kolostaan, eikä millään malttaisi pausea painaa. Onneksi Nintendo Switchin myötä pelaamisen ei tarvitse keskeytyä edes ensimmäiseen varoittavaan ruskan fanfaariin.

PC:llä pelatessa langattoman hiiren ja näppiksen nappaaminen vessaan ei ehkä ole se ergonomisin vaihtoehto. Vaikkakin kaikenlaisia remoteplay tyyppisiä ratkaisuja on PC:lle, Pleikkarille ja Xboxille, niin kyllä se gamepadinkin raahaaminen vessaan tabletin kanssa on ehkä enemmän häiriö, kuin liukaste ähkinää vaativalle toiminnalle.

Mainos

Switchissä ohjaimet kulkevat kätevästi konsolin mukana, ja koko komeus on helppo nypätä mukaansa kelkastaan vessavartin yllättäessä. Kuten kuvastakin huomaa, istuu Switch jalkojen välissä, kuin parhainkin maksullinen viihdyttäjä.

Mullistava käänne

Switchin voi laittaa ohjaimineen nojaamaan jalkoihin, jolloin kaikki fyysinen keskittyminen voidaan pitää itse olennaisessa. Jos pelkää roiskeita tai loiskeita, on Switchillä siihenkin vastaus: ohjaimet voi irrottaa konsolista ja konsolin asettaa hyllylle. Näin ei tarvitse pelätä sitä, että rakas hupikapula saisi ylimääräisiä vauhtiraitoja.

Hyllykorkeudesta riippuen Switch on mahdollista asetella konsolin takana löytyvän jalan ansiosta optimikorkeudelle, jotta pelaaja saa mäkihyppääjän valmistautumisasentoa muistuttavan etunojan.

Kapulaohjaimet ovat pienet ja kätevät, joten ne saa helposti syrjään, jos äkisti tarviikin toista kättään johonkin epäolennaiseen. Toimituksen ollessa valmis, voi kapulat iskeä takaisin kiinni Switchiin ja palauttaa voittoisa vekotin takaisin kelkkaansa.

Pelisessio on siis lähes katkeamaton. Käsiä pestessä ja kuivatessa voi miettiä pelistrategiaa, joten, sekään aika ei ole hukkaan heitetty.

Ei paskempi homma!

Kätevyys ja virtaviivaisuus on huolehdittu, joten huomio siirtyy itse peleihin. Switch-pelien olisi oltava joko sopivan lyhyissä erissä pelattavia, tai sellaisia, ettei niihin liikaa tarvitse kiinnittää huomiota. Tämä viimeinen on tärkeä, jos asuu, jaetussa taloudessa. Yksin asuva sinkkukinkkuhan ei tuntien kakkasessioita häpeile, vaan voi pelata vaikka koko Zelda Breath of the Wildin läpi posliinijumalaa pakaroillaan kunnioittaen. Seuraavaksi tutkitaan muutamaa hyvää vaihtoehtoa erilaisiin mutakakkuleikkeihin.

Super Mario Maker 2 on erittäin pätevä peli pikakakkasesioihin. Kentät ovat yleensä lyhyitä, ja vitutus omista mokista voi edesauttaa saukon pääsyä kotiluolaansa. Pelissä on myös lähes loputon määrä eri kenttiä pelattavaksi, joten pelisession voi kalibroida kakkaansa sopivaksi. Tasoloikat muutenkin melko kelpo vaihtoehto vessarumbaan; useimmilla pelaajilla tasoloikat aiheuttavat mukaansa tempaavaa liikehdintää, joka on pasuunan viritykseen erittäin edesauttavaa toimintaa.

Dead Cells -peli Rogue-lite Metroidvaniana on hyvä ähkipuhkipeli varsinkin jos on ummella. Pelisessioissa joutuu väistelemään vihollisia ja liikkumaan äkisti suuntaa vaihtaen, joten vatsalihaksetkin pääsevät helposti rantakuntoon. Vitutuskäyrä on sopiva ja edesauttaa pinnistelyä.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire’s Conspiracy toimii seesteisemmille kakadusessioille. Pelissä haravoidaan erilaisia alueita vihjeitä tutkien, ja pieniä puzzleja suorittaen. Ajatukset siirtyvät yläpilviin ja kroppa irtaantuu aivotoiminnasta. Ennen kuin huomaakaan, on laari vesirajaan täynnä kivuitta ulos saapuneita kummituskikkareita.

Overcooked 2 sopii raipalin soidessa ja varpusparvien tehdessä graffiteja pytyn seiniin kuin nakutettu. Peli vaatii kovaa pinnistelyä ja monen eri asian yhtäaikaista huolehtimista. Tämä vie pelaajan huomion pois taukoamatta virtaavasta peräpään laavalähteestä, eikä tuskasta repeytyvä ryppyreikäkään ole niin kivulias, kuin Overcooked 2:ssa parista pisteestä kiinni jäävä kolmen tähden huippusuoritus. Harmillisesti riplat on yleensä taputeltu, ennen kuin pelisuorite on hoidettu loppuun.

Kuva: Tara Schatz

Kesä, kakka, kärpäset ja Switch

Tässä muutamia vinkkejä pyttytaistoihin. Switchin omat kaiuttimet onnistuneesti vaimentavat myös suolionkaloiden ääniä. Switch kannattaa siis ottaa mukaansa ensitreffeillekin, jos vaikka kärsii ärtyneen suolen oireyhtymästä.

Lisäksi moni peli Switchillä on pelattavissa kaksinpelinä, niin huomio on helppo viedä eeppisestä fasiliteettirumpusoolosta yhteiseen kivaan tekemiseen, eli pelaamiseen.

Mökkireissuilla huusseihin pakotetut urbaanit asukkaat voivat hyötyä myös Switchin irrotettavista ohjaimista; hyttysten hamutessa kuun lailla paistavan peräosaston pakaroita, on pieni ohjain kädessä todella helppo lähteä ötökän metsästyspuuhiin. Varoo vain ettei liiku liika ja telakoi peräsintään lopullisesti sata vuotta vanhan huusin tikkuisaan reikään. Hyvää ja pelirikasta kesää kaikille!

Mainos
Edellinen artikkeliOnko Marvel’s Spider-Man yksi kesäkuun ilmaisista PS Plus -peleistä?
Seuraava artikkeliTällainen olisi ollut Call of Duty: Black Ops 4 -pelistä poistettu tarinatila
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.