Mainos

Valerie (Amanda Seyfried) on tyttö, joka saa muoriltaan lahjaksi punaisen viitan. Tämä ei liity elokuvan juoneen mitenkään, mutta siitä saadaan osuvasti nimi Punahilkka.

Eletään 1300-lukua ja tarina sijoittuu pieneen kylään, suuren vuoristometsän keskellä. Kumma kyllä kylässä on vain yksi sisäsiittoinen poika. Tämä poika löytää Valerien siskon kuolleena keskeltä peltoa. Syypää on ihmissusi, joka on palannut piinaamaan kyläpahaista 20 vuoden hiljaiselon jälkeen. Järkyttyneeseen kylään saapuu maapalstat omistava kuningas Solomon (Gary Oldman), joka tietää että kyseinen ihmissusi on vaarallinen ja asuu kylässä, ihmisen muodossa. Kaikista tulee epäiltyjä, mutta eniten kiikarissa on Valerien isoäiti ja Valerien poikaystäväkokelaat, sillä susi on antanyt ymmärtää haluavansa viedä Valerien pois kylästä.

Satumezä
Elokuvan alussa on syksy, jolloin satumetsä näyttää herkulliselta paratiisilta.

Mainos

Twilight-ohjaaja Catherine Hardwicke on päästetty satuklassikon puikkoihin ja lopputulos muistuttaa erehdyttävästi teinityttöjen suosimaa vampyyridraamaa. Kuvaus ja ohjaus on erittäin tuttua heti ensimmäisestä ilmakuvasta saakka ja tämän jälkeen maistellaan yliromanttista pelkoa ja jännitystä loppuelokuvan ajan.

Leffa sisältää hämmentäviä pikkujuttuja. Ensin pisti silmään pienen köyhän kylän luksuselämä. Jokaisessa ikkunassa on nimittäin ikkunalasit. Oikeasti tuohon aikaan lasi oli niin kallista, että vain rikkailla oli varaa moiseen yleellisyyteen. Pikkukylät paikkasivat seinäreikänsä eläinten nahoilla.

Toinen hämmentävä juttu on punahilkan nutun/viitan koko. Itse tarinassa se on Valerien kokoinen, mutta uneskelukohtauksissa se on holtittoman pitkä ja naurettava pressu. Tiedä sitten mistä moinen taiteellinen näkemys on peräisin?

Kolmas hämmennystä herättävä epäkohta on vaatetus. Vuoristo on täynnä lunta, joten kyseessä on pakko olla talvi. Kaikki kyläläiset ovat kuitenkin pukeutuneet kevyisiin kesäasusteihin, eikä kenelläkään näyttäisi olevan kylmyydestä tietoakaan. Ilmeisesti silloin oltiin karaistuneempia?

Punainen hilkka
"Peura ajovaloissa" on Amanda Seyfriedin perusilme kautta elokuvan.

Elokuvan juoni noudattelee perinteistä teinikauhu/salapoliisikaarta. Alussa murhaillaan jengiä, sitten epäillään kaikkia ja lopuksi lähdetään taistoon pahaa vastaan. Tähän tietysti miksataan ripaus rakkautta ja parisuhdeongelmia. Twilight-tyyliin kiellettyä rakkautta. Tätä tukee myös leffan työnimi Fangs of Affection, eli vapaasti suomennettuna Tunteiden torahampaat.

Kielletty rakkaus
Kielletty rakkaus on elokuvan teema. Pitäisiköhän antaa kielari vaiko pitää etäisyys? Vaikea valinta…

Blu-ray sisältää yllättävän kattavat ekstrat. Listalta löytyy niin making of -footagea, poistettuja kohtauksia, naurukelaa, musiikkivideoita ja Alternative Cut, jossa on yksi lisätty rietas parittelukohtaus ja yksi lapsikohtaus. Lisäksi levyltä löytyy tietysti pääsy Warner Bros. Picturesin palvelimelle BD Liven muodossa.

Punahilkka soveltuu kaikille Twilight-saagan faneille, mutta oikean Punahilkka-sadun kanssa tällä leffalla ei ole mitään tekemistä.

KE

Mainos