Mainos
Egertonin poitsu hyppää agenttisaappaista kansallissankari, Robin Hoodin huppuun. Miltä maistuu flopiksi povattu seikkailu?

Loxleyn Robin (Taron Egerton) lähetetään ristiretkelle kesken kiimaisen suutelun naiskaunotar Marianin (Eve Hewson) kanssa. Nottinghamin Sheriffi (Ben Mendelsohn) laukoma käsky vie Robinin taistelemaan maurien kanssa Arabiaan. Asioita tapahtuu, ja kunniavelkaa kantava mauri Yahya (Jamie Foxx) saapuu salaa Robinin mukana Nottinghamiin, missä asiat ovat menneet päin pyllyreikää sheriffin kurjuuttaessa Notinghamin kansalaisia. Loxleyn suvun omaisuus on takavarikoitu sotaveron nimissä, ja Marian on mennyt toiseen vuoteeseen. Robinille jää jäljelle vain kosto joten Yahya, tuttavallisemmin John, alkaa koulia Loxleyn poitsusta Robin Huppua. Treenimontaasi!

Mainos

Robin Hood on lyhyesti kiteytettynä kuraa. Turhaa kuraa. Muistaako joku takavuosien Renny Harlinin merirosvoflopin, Kurkunleikkaajien saari? Robin Hood on yhtä hyvä ja ikimuistoinen.

Jännittävä naiskuva

Marianilla on leffassa yhdessä kohtauksessa jonkin sortin napapaitaneule?! Siis täh? Unohtiko Eve laittaa roolivaateet päälle ja heilui kuvauksissa omissa kledjuissan? Marianin tissivakoa kyllä esitellään auliisti joka ikisessä vaatteessa. Sinänsä sääli, sillä Eve Hewsonin Marian on tämän pökäleen uskottavampia hahmoja, mutta ihan kiva että hänet on alennettu tissinkantotelineeksi.

Egerton jatkaa näppärästi samaa roolia, kuin hänellä oli Kingsmaneissa. Harmi vain, että rooli ei oikein sovi tuohon aikakauteen. Siloteltu siloposki täydellisesti trimmatulla sänkiparralla ja vahalla siistityllä tukalla oleva poikanen, on melkeinpä yhtä notkea liikkeissään kuin oppi-isänsä Steven Seagal.

#metoo

Elokuvan tekijät ovat ilmeisesti katsoneet suu vaahdossa Green Arrow -sarjaa Netflixistä. ”Joo, pitäähän sitä Robinin hyppiä ja pomppia kuin mikäkin kaniini, ja yrittää olla sulava ja nopea nuolien nuolija.” Egertonin karisma on yhtä vahvaa kuin viikon pöydällä lojuneessa maitokahvissa. Ben tekee saman nahkean roolin kuin kaikissa muissa leffoissa.

Jamie Fox näyttää näyttää liian useassa kohtauksessa siltä, kuin ohjaaja olisi pakottanut hänet näyttämään coolimmalta kuin onkaan. Tekohymy on so last season, tekocoolius on vahva tässä.

Sicifiä vai epookkia?

Lavasteisiin on ilmeisesti tungettu rahaa huolella, ja pukusuunnittelija on ottanut inspiraationsa Twilight-saagan leffoista. Hiustyylitkin on napattu Fifth Elementin ja Nälkäpelin-jämäkuvastosta. Nämäkin hirvitykset jää usein näkemättä, kun elokuva käyttää heiluvaa lähikuvaa lähes poikkeuksetta. Räjähdykset ovat suttuisia ja kamerafokus missä sattuu. Välillä piti pyyhkiä silmälaseja tarkastaakseen, että olenko huokaillut ne tuhruisiksi. Valitettavasti ongelma oli kuitenkin ruudulla.

Epäuskottava näyttelijätyö, ala-arvoinen ohjaus, epäselvä kuvaustyyli ja ponneton tarina ja tarinan eteneminen ovat takuuvarma kalkkunaresepti kiitospäivän iloksi. Kiitos tästä ilosta. Kiitos ajasta, jota en saa enää takaisin. Hei, kiitti. Robin Hood saa puoli tähteä, Marian esteettisen tissivaon ansiosta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Robin Hood
Edellinen artikkeliThe World Ends with You: Final Remix -arvostelu – Switch-ruudun villi sormetus ei ole niin kivaa kuin luulisi
Seuraava artikkeliBlack Ops 4, Fortnite, Red Dead Redemption 2 saivat kansalaiset polttamaan Black Fridayna 4 miljardia dollaria
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
robin-hood-arvosteluEpäuskottava näyttelijätyö, ala-arvoinen ohjaus, epäselvä kuvaustyyli ja ponneton tarina ja tarinan eteneminen ovat takuuvarma kalkkunaresepti kiitospäivän iloksi. Kiitos tästä ilosta. Kiitos ajasta, jota en saa enää takaisin. Hei, kiitti. Robin Hood saa puoli tähteä, Marian esteettisen tissivaon ansiosta.