Mainos

Vanhat skottinarkkarit tapaavat 20 vuoden jälkeen ja yrittävät olla joutumatta vaikeuksiin.

Hämäävästi Terminator 2 -elokuvaan viittaava “T2”-tunnus Trainspotting 2 -elokuvan nimessä ei ole sattumaa. Kiusankappaleista kertovan elokuvan ohjaaja Danny Boyle halusi myös itse olla kiusaaja ja härnätä James Cameronia. Terminator 2 tunnetaan T2:na, sillä sitä markkinoitiin 1991 T2-tunnuksella, mutta koska se ei ole leffan nimessä virallisesti, päätti Danny Boyle ottaa sen omakseen – ihan vain kiusallaan.

Elokuvassa Renton (Ewan McGregor) palaa 20 vuoden hyvän elämänsä jälkeen Skotlantiin, kotiseuduillensa moikkaamaan vanhoja tuttuja. Meno äityy oikopäätä ongelmalliseksi ja rikolliseksi. Asiaa ei helpota murhanhimoisen kostajavanki Begbien (Robert Carlyle) vankilapako.

Mainos

Trainspotting (1996) oli monelle nuorelle pojankoltiaiselle inspiroiva ja hätkähdyttävä tapaus ysärin puolivälissä. Jos ei muuta, niin ainakin se jäi pysyvästi mieleen. Trainspotting 2 ei yllä aivan yhtä kutkuttavalle tasolle, mutta on silti erittäin viihdyttävä tapaus. Elokuva on pullollaan yllättäviä, ällöttäviä ja hauskoja kohtauksia.

Leffan valaistus astuu paikoitellen Unelmien sielunmessun tonteille, tuoden mukaan omat klanginsa. Myös elokuvan lavastus ansaitsee omat kiitoksensa. Mielleyhtymät rottaisista skotlantilaislähiöstä saavat Turun Varissuonkin näyttämään idylliseltä.

Blu-rayn bonuksista löytyy puolituntinen istunto vanhan kastin ja ohjaajan kanssa penkeillä. Tiimi käy kiinnostavassa dialogissa läpi 20 vuoden tapahtumia ja jatko-osan tuotantoa.