Mainos
Taxi Life: A City Driving Simulator on nimensäkin mukaisesti peli, jossa haetaan matkustajia eri paikoista ja kuljetetaan heitä toisiin paikkoihin, eli taksisimulaatio. Mutta kuinka paljon riemua ratin takaa saa revittyä irti?

Espanjan kuuma aurinko paahtaa. Otan kyytiin vanhan viiksekkään isännän, joka vaatii heti kättelyssä minua ajamaan hiljempaa. Samalla miehellä on kuitenkin kova kiire. Mitähän perkelettä nyt taas? Lisäksi hän alkaa tivaamaan minun päivästäni ja on ilahtunut keskustelusta, mutta valittaa jälleen kaasujalastani ja haluaa ikkunan auki automaatti-ilmastoiduss autossa. Tällaista on elämä barcelonalaisena taksikuskina, josta Taxi Life: A City Driving Simulator -peli kertoo.

Mainos

Tarina taksiyrittämisestä

Taxi Life: A City Driving Simulator -pelissä ei ole tarinaa, mutta jonkinlainen urapolku siinä sentään on. Pelaaja luo oman espanjalaisen taksiyrittäjänsä muutamasta huonosta vaihtoehdosta, antaa tälle nimen ja tämän taksifirmalle nimen. Sen jälkeen pelaaja saa uudenkarhean Kian, Peugeotin tain jonkinlaisen molempien johdannaisen alleen ja lähtee cruisimaan Barcelonan kaduille.

Tavoitteena on grindata rahaa ja ostaa useampi pirssi firmalle. Useampiin autoihin saa nimittäin renkejä ajelemaan ja rahan tulovirrat voi maksimoida. Mitä enemmän takseja radalla, sitä enemmän säynävää.

Liikenteessä voi ajaa eurooppalaiseen tapaan kovaa ja sikamaisesti punaisia päin jos poliisi ei näe. Jos poliisi sattuu näkemään, seuraa sakkoja, sakkoja ja sakkoja.

Tylsää grindausta

Chef Life – A Restaurant Simulator ja Train Life: A Railway Simulator -pelien takaa löytyvä Simteract on rakentanut Taxi Life -pelin Unreal-pelimoottorin avulla. Peli siis näyttää paikoin helvetin hyvältä ja tuntuukin ihan sopivalta.

Sekä peliohjain- että rattituntuma ovat varsin hyviä. Mistään absoluuttisesta simulaatiosta ei kuitenkaan voida puhua, mutta pääpiirteittäin auton ohjattavuus on hyvä ja uskottava. Ratilla kokemus on paras.

Uskottavuuden rikkovat ohjattavuusbugit. Välillä auto lähtee randomisti kaartamaan jyrkästi oikealle, joka puolestaan aiheuttaa kamalat damaget autoon ja täten tietää korjauslaskua. Sama käy ratilla ja polkimilla pelatessa, mutta tilanne on saatavissa helpommin haltuun, mutta force feedback hakkaa tällöin hullun lailla joka suuntaan. Luultavasti tämä bugi korjataan pian, mutta se on sen verran ärsyttävä, että siitä on pakko mainita.

Taxi Lifen pelimaailma on 1:1-kaavaan rakennettu osa Barcelonasta, joten ajaminen on todella mielenkiintoista. Paikoitellen tuntuu jopa siltä, että olisi oikeasti lomalla, kun katuja tutkii.

Kartta on iso, muttei mikään valtava. Kuskaamisen ohella pelaaja voi käydä katselemassa monumentteja ja merkata ne nähdyksi.

Graafisesti yllättävän kaunis?

Vaikka peli on yleisesti katsottuna hyvin näyttävä, sen todella lyhyt piirtoetäisyys rikkoo monesti uskottavuuden. Asiat spawnautuvat melko lähellä pelaajaa.

Toinen asia, joka mättää on liikenteessä olevat muut autot. Autot ovat todella pelkistettyjä ja näyttävät enemmän low-poly-pahvikinnereiltä kuin oikeilta autoilta. Onneksi oma taksi on sen sijaan yksityiskohtainen.

Auringon valo ja säätehosteet ovat näyttäviä ja Barcelonan maisemia kelpaa katsella. Etenkin virtuaalitodellisuudessa. Mitä? Kyllä. Siitä lisää kohta.

Äänimaailma on puutteellinen, mutta paljon pieniä yksityiskohtia on otettu siitä huolimatta mukaan. Se on positiivinen yllätys. Yleensä äänten pienet yksityiskohdat uupuvat monesta isostakin pelistä, mutta kun ne ovat mukana, ne tuovat maailmaan paljon uskottavuutta.

Autossa on myös radio, josta saa valita teknoa, metallimättöä tai muuta Teosto- ja Gramex-vapaata hissimusaa. Parempi tämäkin kuin autoradiota ei lainkaan, mutta mitään Grand Theft Auto -tasoista 20 milj. euron budjetilla kyhättyä radiokokemusta ei kannata odottaa.

Toimii myös virtuaalitodellisuudessa!

Uskomatonta, mutta totta. Taxi Life: A City Driving Simulator toimii sataprosenttisesti virtuaalitodellisuudessa UEVR-modin ansiosta, josta kerroimme aiemmin. Modilla injektoidaan peli VR-tilaan, jonka jälkeen homma muuttuu 400 % intensiivisemmäksi.

Kannattaako ostaa?

Taxi Life: A City Driving Simulator on hyvin graindeisa peli, jossa tehtävät toistavat itseään. Plussaa se saa kuitenkin siitä, että peli toimii virtuaalitodellisuudessa PC:llä UEVR-modin ansiosta, jonka vuoksi 1:1-mallinnettu Barcelona pääsee kukoistamaan. Kyllä tästä varmaan taksiurasta haaveilevat saavat erektion ja rekkasimulaatioihin vaihtelua kaipaavat tubettajat vaihtoehtoista kontsaa kanavilleen. Täysverinen viihdekokemus se ei kuitenkaan ole.

Mainos