Mainos
Wenzel Hagelstam palaa yhteen tunnetuimmista rool… ei kun hetkinen. Ei se antiikkimies, vaan Denzel Washington palaa yhteen tunnetuimmista rooleistaan, Robert McCalliksi, joka puoltaa sorrettuja ja taistelee oman käden oikeudella pahaa vastaan.

Taajuuskorjain-elokuva ei suinkaan kerro pelkistä ääniasetuksista, vaan McCallista, entisestä salaisten operaatioiden kommandosta, joka on lavastanut kuolemansa voidakseen viettää rauhallista elämää. Ensimmäisessä, vuonna 2014 valmistuneessa The Equalizer -elokuvassa McCall pelasti nuoren tytön. Jatko-osassa McCall aikoo pelastaa nuoren pojan.

Mainos

Hetkinen… mistä olikaan kyse?

Ensimmäinen The Equalizer oli pitkäpiimäisen alkupuoliskonsa jälkeen kova toimintakela. Se yllätti todella positiivisesti alunperin tv-sarjaksi kaavaillulla käsikirjoituksellaan. Mutta pitää sanoa, että tämän leffan käynnistyessä, minulla ei ollut ainuttakaan muistikuvaa ensimmäisestä leffasta, eivätkä muistot palanneet jatko-osaa katsoessa. Vasta tätä kirjoittaessa palasin ensimmäisen leffan muistoihin arkistojen avulla.

Tyylimuutos ei iske faneihin

Denzel Washington onnistuu roolissaan kuin unelma. Hahmo on monipuolinen ja monisyinen. Miehen taistelutaito on kuin Steven Segalilla ja ilme kuin kivellä. Zen-ote on äpäkkä ja tunnepitoista ajatusta käydään monella tasolla.

The Equalizer 2 on viihde-elokuva siinä, missä ensimmäinenkin. Nyt ollaan vain vieläkin verkkaisemmilla vesillä kuin sen ensimmäisen leffan A-osassa. Tai oikeastaan jopa pelityynillä järvillä. Elokuvassa kyllä tapahtuu vaikuttavia kohtauksia, mutta ne jäävät yksittäisiin hetkiin. The Equalizer 2 on lopulta unettavaa vatkaamista, joka ei valitettavasti säväytä siten, kuten ensimmäinen leffa aikoinaan. Mentiinkö nyt liikaa draaman puolelle, vaikka fanit odottivat brutaalia toimintaa? Mentiin, ja harmi sinänsä, sillä draamakaan ei ole keskivertoja tv-sarjoja kummempaa.

Ekstroista lohtua

Blu-ray itsessään sisältää ekstroja, joissa kurkitaan kulisseihin ja päästään nauttimaan 11 poistettua kohtausta. Kivaa kamaa elokuvasarjan todellisille faneille. Onhan tämä Washingtonin 40-vuotisen uran ihka ensimmäinen jatko-osa.

Mainos