Mainos
PS4:lle ja PC:lle vuonna 2017 julkaistu Nioh ja maaliskuussa 2020 julkaistu Nioh 2 ovat saaneet PS5:lle erikoispainoksen, joka parantaa grafiikkaa ja liukastaa pelitapauksia.

Nioh-pelit ovat Dark Souls– ja Bloodborne-tyylisiä grindauksia, joissa pelaaja pyrkii etenemään lähtöpisteestä A tarkastuspisteelle B, C ja niin edelleen, kunnes tarina etenee. Kun pelaaja saa pataansa, tämän hahmo kuolee ja koko paska alkaa alusta.

Toisille tämä 1980- ja 1990-lukujen tasoloikkien kaltainen etenemistapa on mitä parasta viihdettä, mutta toisille suoranaista myrkkyä. Peligenre jakaakin pelaajat puoliksi, joten jos genre maistuu, ovat Nioh-pelit varsinaista mannaa.

Mainos

Nanda kore?

Ensimmäisessä Nioh-pelissä tarina seuraa William Adams -nimistä englantilaista merirosvoa, joka haaksirikkoutuu Japaniin 1600-luvulla. Wiltsu kouluttautuu samurai-sotilaaksi ja alkaa luonnollisesti taistelemaan pahoja demoneita vastaan. 完全なでたらめ。

Pelin tarinassa on yhdistetty japanilaisia kansantarinoita, mytologioita ja perinteitä.

Jatko-osa ei puolestaan ole jatko-, vaan esiosa. Nioh 2:ssa pelattavana on runsailla vaihtoehdoilla muokattava pelihahmo, Hide.

Asetyyppejä on yhdeksän ja kaikilla on omat kykypuut. Lisäksi pelaaja voi hyökätä vihollisia vastaan uusilla vastahyökkäyksillä.

Remasterointi vai uudelleenmyynti?

Nioh Collection ei varsinaisesti uudista kumpaakaan peliä. PS5-versio on kuin PC-versio, jossa grafiikka-asetuksia on nostettu hieman PS5-konsolia paremmin vastaavaksi PS4:n rajoitteista.

Pelaaja voi valita itse painottaako 4K-resoluutioon vai 1080p-resoluutioon. Molemmissa näissä on 60 kuvan sekuntinopeus. Peli tarjoilee myös 120 herzin tietokonenäytöille ja televisioille 120p-tilan, jossa kuva on aiempaa liukkaampaa.

Varsinaisesti grafiikkaa itsessään ei ole uudistettu. Ensimmäinen Nioh näyttää edelleen PS2-peliltä, vaikka pikseleitä kuvassa onkin enemmän. Nioh 2 näyttää hieman paremmalta, mutta jos nämä on grindattu PS4:llä tai PC:llä jo aikaisemmin läpi, eivät pelit tarjoile kerrassaan mitään graafista uutta kauneutta.

DualSense-surinat

Surrutteleeko Nioh DualSensellä? Kyllä vain, mutta melko ujosti. Ensimmäisessä pelissä tuntuma on lähes olematon. Nioh 2 yrittää vähän enemmän, muttei yllä lähellekään esim. Controlin tuntumaa. Adaptoituvat liipasimet naksuvat myös, mutta vaisusti nekin.

PS5:n 3D-audio, eli kaiuttamalla simuloitu Dolby Surroundin vastine on käytössä. Äänimiksaus toimii ihan kivasti. Kuulokkeet päässä voi hahmottaa ympäristöä hieman stereokuvaa paremmin, mutta aitoa kotiteatteria kaikutehoste ei tietenkään päihitä. Ominaisuus on kuitenkin kiva olla olemassa.

Kannattaako ostaa?

Vastaus riippuu kahdesta asiasta: oletko Souls-grindauksen fani ja oletko jo pelannut nämä aikaisemmin? Jos vastaus molempiin on myöntävä, ei kokoelmapaketti tarjoa mitään syytä ostoon. Jos taas Souls-pelit ja japanin historia kiinnostaa, mutta Nioh-pelit ovat vielä pelaamatta, kannattaa tämä kokoelma ehdottomasti ostaa.

Molemmat pelit liukkaalla tuntumalla, yhdessä ja samassa paketissa takaavat sadoiksi tunneiksi iloa ja turhautumista. Korkea vaikaeusaste tarkoittaa tuskaisia pelihetkiä, mutta suurempia dopamiinipalkintoja aivoille.

Lue myös:

Mainos