Mainos
Mitä tapahtuu kun iltapäiväsarjaviihteen tähti kuolee oudoissa tunnelmissa? The Outer Worlds: Murder on Eridanos -laajennus sukeltaa skandaalinkäryiseen murhamysteeriin.

The Outer Worlds: Murder on Eridanos on toinen ja viimeinen lisäkilke, joka jatkaa samankaltaisella etsivämeiningillä, kuin edeltäväkin lisäosa. The Outer Worldsista voi lukea lisää tästä ja lisäosa Peril on Gorgonista tästä. Näiden kahden lisäkilkepaketin myötä The Outer Worlds on nyt paketoitu.

Mainos

Not to be continued

Pysäyttäkää painokoneet! Iltapäiväsarjaviihteiden suuri tähti Halcyon Helen on murhattu! Voiko muukalainen ja hänen sekalainen avaruussakkinsa ratkoa tämän murhaisan mysteerin?

Onneksi olkoon, löysit jalanjäljet

Uutta pääpeliin ja Gorgon-lisäosaan verrattuna on etsiväkäyttöön sopiva ”suurennuslasi, joka puhuu”. Tällä sohitaan ympäriinsä, kunnes pelaaja löytää sopivasti hehkuvan kohdan, josta suurennuslasi sopivan lakoniseen tyyliin, yleensä pieni pilke silmäkulmassa kommentoi. Tämä on hauska lisä suurimmaksi osaksi, mutta menettää hauskuuttaan siinä kohtaa, kun kuulee saman onnittelun Helenin jalanjälkien löytämisestä kerta toisensa jälkeen.

Lisäksi Eriadanoksen murhamysteeriä selvittäessä pääsee lopussa valitsemaan, ketä syyttää. Tämä tuo omanlaisensa säväyksen tarinaan, joskin vaikutukset eivät juuri ole tarinan kannalta merkittäviä.

Eriadanokselta ei ole syytä poistua kesken etsivätoimminnan, ei edes avaruusalukselle, sillä hulppea hotelli tarjoilee ryhmä rämälle oman sviitin. Sviitti toimii väliaikaisena tukikohtana, jossa murhamyysterin avainasiat ilmestyvät mysteerin edetessä automaattisesti taululle. Fiiliksen puolesta tämä on hauska lisä, ja tämän myötä koko murhamysteeritapaus saa tiiviimmän olomuodon.

Tervetuloa Eriadanokselle, unelmien saarille!

Eridanos koostuu useasta ilmassa leijuvasta saaresta, joista jokaisesta löytyy sopivasti omaa persoonaansa. Saaria yhdistää pitkät sillat, joilla kikkailessa ei juuri mitään tapahdu. Näiden saarien välillä sitten ravataan tekemässä erinäisiä murhamysteeriin ja sivujuonteisiin liittyviä tehtäviä.

Henkilökohtaisesti sain kylmänväristyksiä selkääni alati ja kipeästi hymyilevistä asiakaspalvelijoista, joiden kaulalla roikkui ”pikku matkustaja”. Näille kannattaa ehdottomasti ehdottaa pikku matkustajan pikaista poistamista.

Taisteluita Eriadanoksella on harvassa, mikä on ihan hyvä juttu. The Outer Worldsin taistelut kun eivät koskaan olleet pelin parhaita puolia, on ihan ok ettei niiden parissa joudu enää tässä vaiheessa liiaksi viettämään aikaansa.

Tarinallisesti Halcyon Helenin murhamysteeri on mielenkiintoinen tapaus. Sivujuonteissa riittää sopivasti potkua ja muutenkin The Outer Wordlsin paras puoli, eli hahmojen dialogit pääsevät loistamaan tässäkin osassa galaksia.

Valot pois, migreeni saapuu

Visuaalisesti Eridanos on tavallaan upea, mutta väripaletti on jokseenkin luotaantyöntävä. Osa toistuvista väreistä, kuten suuret kukkapellot sai tarttumaan kaukosäätimeen ja vähentämään värikylläisyyttä migreenin pelossa.

En saanut Eriadanoksen maisemista ihan niin mukaansa tempaavaa fiilistä, kuin mitä Gorgon tarjoili. Silti Eriadanoksella riittä mielenkiintoista tutkittavaa ja onpa siellä jopa perinteikäs puskalabyrinttikin.

Musiikillisesti Gorgonin musat iskivät paremmin myöskin, mutta ei Eriadanoksella soiva soundtrack onneksi luotaantyöntävä ole.

Se on aina se hovimestari!

Murder on Eridanos on hauska viimeinen laajennus The Outer Worldsiin, mutta jättää silti vähän sellaisen, ei niin ikimuistoisen fiiliksen. The Outer Worldsin faneille tätäkin lisäosaa voi varauksetta suositella, kunhan pitää odotukset sopivassa mittasuhteessa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Outer Worlds: Murder on Eridanos
70 %
Edellinen artikkeliF1 2021 julkaistaan EA:n ja Codemastersin toimesta heinäkuussa
Seuraava artikkeliVoiko virtuaalitodellisuudessa tapahtuva graffitien maalaaminen olla yhtää aitoa kuin oikea tägäily?
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
the-outer-worlds-murder-on-eridanos-arvosteluThe Outer Worlds: Murder on Eridanos vetää homman pakettiin vielä yhden etsivälaajennoksen kera. Kynäily on edelleen hirtehisen hauskaa, mutta veturista on jo puhti alkanut hieman loppumaan ennen asemaa. Faneille joo, muille nääh.