Mainos
Turtle Beachin Xbox-pelikonsolille ensisijaisesti tehdyt Stealth-sarjan peliluurien lippulaivamalli Stealth 700 Gen 2 MAX sai arvosanansa aikaisemmin ja nyt vuoronsa saa metrohousuissa pullisteleva pikkuveli 600 Gen 2 MAX. Pärjääkö räkänokka kädenväännössä vai väännetäänkö pöksyihin jotain inhaa?  

MAX-titteleillä kruunatut Gen 2:t ovat lähinnä monialustapäivityksiä. Ilman MAXia on luurit vain Xboxille tarkoitettuja. MAX-lisänimellä taittuu kaikki muutkin alustat, jopa Sonyn pleikkaritkin nelosesta ylöspäin.

Ken laatikosta kurkkaa?

Kuulokkeiden mukana tulee langaton lähetin, jossa on kytkin USB- tahi Xbox-asetuksille. Erona isobroidiin on lähettimen valkoinen väri, 700:n ollessa musta pötikkä. 600 Gen 2 MAXissa on vain ja ainoastaan 2.4 ghz lähetin eikä tuote sisällä Bluetoothia lainkaan.

Mainos

USB:tä käyttäen toimivat vekottimet kaikissa muissa laitteissa ja Xbox-vaihtoehdolla Mikkisoftan konsolit.

Ajureiden päivitys tapahtuu näilläkin PC-puolella Turtle Beachin omalla päivityssoftalla.

700:n äänisäädöt tehdään älypuhelimen applikaatiolla, mutta piskuista kuussatasta ei näihin kemuihin ole kutsuttu, vaan säädöt – tai siis – säätö tehdään PC:n ohjelmalla. Säätö on mikrofonin äänenvoimakkuus ja sen sävy. Kätevää sinänsä kun kuulokkeiden kyljessä on mikin äänisäätö jo valmiina.

Kuulokkeiden virtanappia nopeasti napauttamalla voi selata ekvalisaattorin esiasetuksia joita on neljä. Signature sound, Bass boost, Bass boost + Treble ja Vocal boost. Näissä ei juurikaan eroa toisiinsa ole äänenlaadullisesti.

Laatikon uumenista löytyy perinteiset ohjekirjat, USB-C-liitäntäkaapeli ja sama vanhan ihmisen tuoksu.

Sirommat päärynät

Stealth 600:t on reilusti esikoistaan pienempi ja painavat tasan 300 grammaa ollessaan yli 150 grammaa kevyemmät kuin 700:t.

Muistatko vielä metrokuosin? Jonnet ei muista.

Kumpainenkin kuppi kallistuu noin 15 astetta sekä kääntyy 90 astetta sivusuunnassa, ja näin ollen lepäävät pelisessioiden välissä mukavasti kaulalla kuristamatta käyttäjäänsä.

Vasemmalta puolelta löytyvät kaikki tarvittavat napit, säätimet sekä mikrofoni, joka taittuu kupin uumeniin kun sitä ei käytetä.

Näissä pelikuulokkeissa ei viilentäviä geelejä ja älyvaahtoja ole, ja tuntuvatkin päässä melkoisen huonoilta. Hyvin kovat kupit karhealla pinnalla saavat ohimon pullistelemaan jo aikaisessa vaiheessa peli-istuntoa.

Samaa standardikokoa eli 50 mm kulhoa on tarjolla, mutta hedonismi uupuu täysin.

Vaahtomuovi on tikattu nahkalipareilla kiinni, jotka olivat jo valmiiksi tursunneet sivuista ulos kuin prolapsoitunut peräsuoli. Hyvin halpaa ja muovista tuntua on inha hivellä.

”Kukkuu” sano sisuskalut

Stealth 600:n silmälasiystävällisyys on sisäänrakennettu vaahtomuoveihin ja sitä ei huomaa käytössä. Rillit painavat klyyvaria ahnaasti ja säätämistä pitää harrastaa tovin ennen sotaan lähtöä. Lasien asennon korjaaminen kesken heittää pelaajan lähtöruutuun.

Kuusiheikkisessä ei kupit irtoa kuin 700:ssa vaan ovat kiinteää kovamuovikalustoa

Älyvaahtoa loistaa poissaolollaan myös säädettävässä pääpannassa, mutta on noin sentin muhkeampi. Ei se silti poista epämukavuutta kokonaiskuvaa katsellessa. Säätövaraa on tavallisen verran, mutta liuskatkin ovat kovaa, natisevaa muovia.

Muovinen mieli

Mikrofoni on samaa siroa suikulaa, sisälle taittuvaa kaksinivelistä. Mikki nykäistään vasemmalta puolelta poskiluun eteen vaikuttamatta kuitenkaan äänenlaatuun.

Suuntaukseton mikrofoni nappailee tässäkin kaiken ulinan ulkomaailmasta, ellei käytössä ole RTX-näytönohjainkorteille tarkoitettua Nvidia Broadcast -ohjelmistoa, jolla ulkopuoliset äänet saadaan lopetettua niskaosumalla.

Äänenlaatu?

Stealth 600 Gen 2 MAX saundaa heikommin kuin 700-malli, vaikka frekvenssitaajuus onkin vain 2kaksi kilohertsiä vajaampi.

Bassoboostit päällä saa näistä kuitenkin kivasti pörinää, mutta jäävät isoveljestään jälkeen. Äänenlaatu on hyvin vakiokamaa – ei huonoa – ei hyvää, mutta kelpaa peruspelaamiseen.

Virtuaalisia tilaääniä ei luureista löydy muutakuin Xboxilla käytettäessä, sillä nämä ovat tehty ensisijaisesti Xbox-konsoleille.

Luurien vasemman puolen Mode-napin alta löytyy myöskin Superhuman hearing -toiminto joka on trendikästä. Askeleet kuuluu napakammin ja vihollinen ei pääse niin helposti yllättämään.

Musakin kuunteluun käyvät nämäkin, mutta ilman Bluetooth-yhteyttä jää älypuhelimeen liittäminen haaveeksi ja Alatalot pitääkin kuunnella konsoleilla tahi PC:llä.

Mikrofonin äänenlaatu on tässäkin tuttua huippulaatua Turtle Beachilta ja on maukas kuin isoveljensä 700:n lärpäkkeet. Ripsakkaa ja raikasta soundia.

Letku

Pysyykö päässä ja kannattaako ostaa?

Säätöjen kautta saa luurit tiukasti kupoliin, mutta vaahtomuovi ei muovaudu korviin peittäen niitä tarpeeksi puhumattakaan mukavuudesta.

Kovamuovia kauttaaltaan kattava kuussatku on natiseva ja hyvin halvan oloinen kapistus, eikä hyvää asentoa tunnu löytyvän mitenkään.

Yli 48 tunnin akunkesto on plussaa, mutta ei siitä pelastajaksi ole. Kannattaakin panostaa muutaman kympin enemmän ja siirtyä suoraan isojen poikien piiriin 700-sarjaan. Nämä pilipalit punnitaan neuvolassa.

Hyvää näissä on se, että Turtle Beach on ottanut vahingosta vaarin ja päivittäneet seuraavana vuorossa olevat 700:t niiden vaatimalle tasolle.

”Paskat on” -Mies 38v
Mainos