Mainos
Kuljetusteknologiajätti Uber on kertonut olevansa yhteydessä FBI:iin ja Yhdysvaltain oikeusministeriöön koskien sunnuntaisen tietoturvaloukkauksen syyllistä, joka on mahdollisesti sama hakkeri, joka on Rockstarin GTA 6 -vuodon takana.

Todennäköisesti yksi peliteollisuuden kaikkien aikojen merkittävimmistä tietovuodoista on se, että sunnuntaina julkaistiin yli tunti Grand Theft Auto 6:n kehitysmateriaalia GTA Forums -sivustolla nimettömänä esiintyneen käyttäjän kautta.

Nimetön käyttäjä väitti saaneensa vuotaneet tiedot sisäisen Slack-kanavan kautta ja olevansa myös hiljattain tapahtuneen Uberin tietomurron takana, jonka keskiössä oli myös Slack.

Mainos

Vaikka ei ole vahvistettu, onko hyökkääjä todella tehnyt sekä GTA- että Uber-hakkerit, Uber julkaisi maanantaina lausunnon, jossa se myönsi mahdollisen yhteyden.

Uber sanoi uskovansa, että hyökkääjä (tai hyökkääjät) liittyy Lapsus$-nimiseen hakkeriryhmään, joka on ollut yhä aktiivisempi viime vuoden aikana.

Hakkerikollektiivin, jonka kotipaikka saattaa olla Etelä-Amerikassa, uskotaan olevan vastuussa useista verkkohyökkäyksistä suuria teknologiayrityksiä, kuten Nvidiaa, Microsoftia, Ubisoftia, Samsungia ja Vodaphonen, vastaan.

Englannin Oxfordista kotoisin oleva 16-vuotias, jonka epäillään olevan yksi ryhmän johtajista, pidätettiin aiemmin tänä vuonna, ja hänen väitettiin keränneen noin 14 miljoonaa dollaria tietoverkkorikoksilla.

”Tämä ryhmä käyttää tyypillisesti samankaltaisia tekniikoita teknologiayrityksiin, ja pelkästään vuonna 2022 se on murtautunut muun muassa Microsoftin, Ciscon, Samsungin, Nvidian ja Ocktan tietoihin”, Uberin lausunnossa sanotaan.

”Viikonloppuna on myös uutisoitu, että tämä sama toimija murtautui videopelivalmistaja Rockstar Gamesiin. Olemme tiiviissä yhteistyössä FBI:n ja Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa tässä asiassa ja tuemme jatkossakin heidän toimiaan.”

Aiemmin maanantaina Rockstarin emoyhtiö Take-Two myönsi julkisesti GTA-vuodon ja väitti ryhtyneensä ”toimenpiteisiin tapauksen eristämiseksi ja rajoittamiseksi”.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Rockstar Games (@rockstargames) jakama julkaisu

Take-Twon pyynnöstä YouTubesta on poistettu useita videoita, mikä vahvistaa merkittävän vuodon laillisuuden.

Take-Two on myös tiettävästi määrännyt kaksi suurinta Grand Theft Auto -verkkoyhteisöä poistamaan kaikki linkit GTA 6 -materiaaliin.

Mainos