Mainos
Uncharted-pelisarja on yksi Pleikkarin kruununjalokivistä, eikä ihme, pelit ovat toinen toistaan maukkaimpia seikkailuja. Uncharted: Legacy of Thieves Collection tuo kaksi viimeisintä PS4-herkkupalaa PC:lle, lähes viimeisimpiä grafiikkamakupaloja hyödyntäen.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection sisältää kaksi eri peliä. Suuren PS4-jättihitin Uncharted 4:n sekä sen lisäosajatkopalan, Uncharted: The Lost Legacy. Molemmat pelit arvioitiin Respawnissa aikoinaan, joten voit lukea niistä enemmän tästä ja tästä.

Mainos

Tämä arvostelu kertoo vain teknisistä muutoksista, joita PC-kokoelmapaketti tarjoaa pelaajille.

Kaksi peliä, yksi hinta

Uncharted: Legacy of Thieves Collection -paketissa tarina vie Nathan Draken viimeistä kertaa arkeologisten asioiden pariin ja suureen seikkailuun, josta ei naarmuitta selvitä.

Uncharted: The Lost Legacy kertoo aiemmissa Unchartedeissa nähdyn Chloe Frazerin ja Nathan Draken isoveljen yhteisestä retkestä. Se on paljon lyhyempi, mutta prosentuaalisesti yhtä toiminnantäyteinen kuin pääpeli.

Näiden kahden pelin julkaisusta on kohta aikaa jo melkein vuosikymmen. Silti ne ovat seikkailuja, joita ei kannata missata, jos toiminta ja hyvä tarina ja hyvät grafiikat ovat mieleen.

PC:llä kaikki paremmin?

PC-version suurin etu tulee ehdottomasti hiiri+näppis-ohjauksesta, joka tuo ensimmäistä kertaa aivan uuden ulottuvuuden kolmannen persoonan Uncharted-peleihin. Nyt liikkuminen ja tähtääminen on soljuvaa, ja jopa vaikemman tason pelaaminen tuntuu murealta. Tähtäämistä kun ei tarvitse enää sohia kahta tattia vemputtamalla.

Toinen merkittävä pelillinen uudistaja vain PC-versiossa on modien tuki. Kunhan peli on muutaman viikon vanhentunut julkaisustaan, löytynee tarjonnasta jo alaston Nathan Drake loppumattomilla terveyssiteillä ja ammuksilla varustettuna. Mikäs sen hauskempaa?

Graafiset parannukset itse pelissä ovat jo PS5-painoksestakin tuttuja, eli itsellään säätyvät tekstuurit kameran sijainnin mukaan, 3D-mallien yksityiskohtaisuus, anisotrooppinen suodatus, paremmat varjot, paremmat heijastukset ja parempi ambient occlusion -tehoste.

PC-version hahmot ovat aiempaa tarkempia.

PC:llä resoluutiota voi luonnollisesti vaihtaa itse haluamakseen – ja jos näytönohjain ja näyttö sallii, niin kuvanopeutta voi kasvattaa hamaan tappiin asti. Ultrawide on tietenkin myös tuettu.

Ultrawide ❤

Jos näytönohjain tukee AMD Fidelity FX Super Resolution 2 -ominaisuutta, voidaan FSR 2:lla laskea resoluutiota alemmas ja keinotekoisesti nostaa sitä esimerkiksi feikki-4K:ksi, jonka seurauksena ruudunpäivitys saadaan vieläkin korkeammalle.

Jotain mukaan Pleikkarilta

Yksi mainioimmista asioista, jonka Uncharted: Legacy of Thieves Collection tuo PS5:ltä mukanaan PC:lle on täysi DualSense-tuki. Jos peliä haluaa jostain syystä pelata ohjaimella, niin PS5:n ohjain on surinoineen ja mukautuvine liipasimineen täysin tuettu PC:llä.

Maisemat näyttävät koko pelin läpi valtavan hienoilta.

Kannattaako ostaa?

Koska itse olen pelannut nämä kaksi peliä jo kolme kertaa läpi, en halua enää ikinä palata näiden seikkailujen pariin. PC-versio on kuitenkin näitä pelejä pelaamattomille se paras versio.

Samalla peliä on pakko suositella kaikille heille, jotka ovat nämä kaksi missanneet. Aikaisempia Uncharted 1-, 2- ja 3-pelejä ei ole pakko olla suoritettuna alla, sillä seikkailut ovat itsenäisiä.

Vahva suositus heille, jotka eivät ole näitä pelanneet – mutta sinä, joka pelasit nämä jo PS4:llä läpi, voit skipata ja keskittyä odottelemaan tulevaa God of War Ragnarökia.

Mainos