Mainos
Marvel’s Spider-Man 2 on Sonyn mukaan Sonyn oman PlayStation Studiosin historian nopeimmin myynyt peli.

PlayStationin virallisella X-tilillä julkaistun x-viestin mukaan peli oli myynyt 2,5 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana.

”Hienoja uutisia, Hämähäkki-fanit”, twiitissä lukee: ”Marvel’s Spider-Man 2 on myynyt yli 2,5 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana. Kiitos, että teitte tästä korkealentoisen lanseerauksen!”

Mainos

Ratkaisevaa on, että luku viittaa nimenomaan ”loppuunmyytyihin” kopioihin eikä toimitettuihin.

Julkaisijat viittaavat toisinaan pelin toimitettujen kopioiden määrään, mutta se ei välttämättä vastaa todellista myyntiä, koska kaikki vähittäismyyjille toimitetut kopiot eivät mene heti kaupaksi.

”Myytyjen kopioiden” luku viittaa kuitenkin niiden kopioiden määrään, jotka on joko myyty jälleenmyyjille tai ostettu digitaalisesti PlayStation Storesta, joten se on tarkempi osoitus siitä, kuinka moni pelaaja on ostanut pelin tähän mennessä.

Rahassa summaa on vaikea arvioida, sillä fyysisten kopioiden määrästä – joista lähtee noin 30 % osuus sitä myyville kaupoille, rahteihin ja varastointiin – ei ole tietoa, mutta arviolta tuotto on jotain 150 milj. euron luokassa – siis ensimmäisen vuorokauden aikana.

Edellisen kerran, kun Sony julisti pelin ”myydyimmäksi” julkaisun yhteydessä, oli God of War: Ragnarök, jonka se väitti myyneen 5,1 miljoonaa kappaletta debyyttiviikollaan (ensimmäisen 24 tunnin lukuja ei toimitettu).

Sitä ennen Sony ilmoitti kesäkuussa 2020, että The Last of Us Part 2 oli myynyt yli 4 miljoonaa kappaletta kolmen ensimmäisen päivän aikana. Ja sitä ennen ennätystä piti hallussaan Insomniacin ensimmäinen Spider-Man-peli, joka myi 3,3 miljoonaa myytyä kappaletta kolmen ensimmäisen päivän aikana.

Mainos