Mainos

Mitä tapahtuu kun The Witcher -roolipeli, Blade-elokuvat ja Taru sormusten herrasta -saaga yhdistetään? Syntyy Seventh Son, eli kasa paskaa.

Noitien noita Malkin (Julianne Moore) vangitaan vuosikymmeniksi, mutta onnistuu lopulta pakenemaan. Vankeutensa aikana hän on kerännyt huimat voimat ja aikoo tuhota vangitsijansa, noidantappajamestari-Gregoryn (Jeff Bridges) käännyttämällä myös hyvät noidat häntä vastaan. Avukseen pappa-Gregory saa uuden oppipojun (Ben Barnes), joka on seitsemmänen pojan seitsemäs poika, omaten täten maagisia voimia itsekin.


Jeff Bridges (oikealla) kehuu elokuvan ekstroissa, miten uniikilta ja poikkeuksellisen hyvältä hänen hahmonsa näyttää.

Joseph Delanyn The Wardstone Chronicles -kirjoihin perustuva elokuva on Legendary Pictures -tuotantoyhtiön yritelmä kyhäillä uutta Lords of the Rings -sarjaa noituri- ja roolipelifriikeille. Elokuvan tuotannosta ja levittämisestä aluksi vastannut Warner Bros. Pictures huomasi kuitenkin jälkituotannon paikkeilla elokuvan olevan sellainen kasa kakkaa, ettei suostunutkaan ottamaan sitä siipiensä alle. Lähes sadan miljoonan dollarin leffan otti kuitenkin huostaansa Universal, mutta voittoa ei tähän mennessä ole kertynyt kuin muutaman prosentin verran. Warner teki siis loistoratkaisun.

Mainos

Gandalf-klooni Jeff Bridges riehuu mälli suussa Blade-hengessä, The Witcher -miljöössä ja tappaa noitia tylsän juonen saattelemassa fantasiaseikkailussa. Elokuva saattaa upota, jos noitameiningistä ottaa huumaa, mutta tarina on niin kulunutta kuraa, eikä keskinkertainen ohjauskaan jaksa nostaa kiinnostusviisaria. Elokuvan aikana tuijottelee mieluusti seiniä ja odottelee elokuvan lopputekstejä herkeämättä. Kliseitä ja kopioituja ideoita pumpataan ruudulle kymmeniä kertoja sekä heikkolaatuiset puvustukset tuovat mieleen kesäteatterin, megaleffan sijaan. Satasen budjetti meni todellakin harakoille.

Bonuslaarin sisältö on silputtu pieniin palasiin, mutta kokonaisuudesta löytää vaihtoehtoisen lopun ja poistettujen kohtausten lisäksi kattavat making of -koosteet, mikäli sellaisista jaksaa vielä innostua.

Mainos