Mainos

Uhkapeluri voittaa kymmeniätuhansia, mutta häviää satojatonneja. Velkataakka kasvaa, eivätkä rahaa lainanneet mafiosot jaksa odottaa ikuisesti.

Jim Bennet (Mark Wahlberg) on yliopisto-opettaja, jonka työajan ulkopuolinen elämä sujuu casinoissa, tappioiden tasoitusta havitellessa. Jimillä on aina sen verran tuuria, että mies duplikoi kymppitonnit sadoiksi, mutta lopulta menettää kaiken. Sitten hän lainaa rahaa vääriltä tyypeiltä, kokeillakseen onneaan uudelleen, mutta arvaahan sen miten siinä sitten käy. Lopulta mafiosot alkavat karhuamaan velkojansa mieheltä, jolla ei ole latin latia omaisuutta.

The Gambler on uudelleenfilmatisointi vuoden 1974 saman nimisestä klassikkoleffasta. Siinä missä alkuperäinen on hieman rankempi, nojaa uusioversio tarinan modernisoinnin viehätykseen ja Wahlbergin karismaan. Ja totta tosiaan, Wahlberg onkin hyvä. Hän vietti monta kuukautta eri kalifornialaisissa yliopistoissa, opiskellen opettajien tyylejä, opetustapoja ja maneereita. Hän jopa laihdutti 27 kg elopainoaan elokuvaa varten – tosin hän kertoi myöhemmin, ettei tekisi samaa enää uudelleen.

Mainos

Vaikka Wahlberg on loistava ja John Goodman kiehtova, on remake alkuperäistään huonompi ja tylsempi. Alkuperäisen hivenen raadollisempi näkökulma oli vaikuttavampi, eikä uusi onnistu toisintamaan sitä taikaa, jonka originelli aikoinaan loi. The Gambler on kuitenkin ehdottomasti katsomisen arvoinen, olipa alkuperäistä nähnyt tai ei.

Blu-ray:n bonuspuolelta löytyy muutama kiinnostava katsaus elokuvan tuotantoon, niin alkuperäiseen verraten kuin Wahlbergin valmistautumisenkin näkökulmasta. Bonarit ovat kiehtovaa katsottavaa leffan jälkkärinä.

Mainos