Mainos
Jumanji yllätti kaikki seikkailuelokuvien ystävät vuonna 1995. Joe Johnstonin ohjaama ja Robin Williamisin tähdittämä seikkailuelokuva kolminkertaisti tuottonsa maailmanlaajuisesti. Ilmiö ei kuitenkaan saanut aikoinaan jatkoa – onneksi, sillä vuonna 2017 valmistunut Jumanji: Welcome to the Jungle on kerrassaan onnistunut kakkososa.

Sex Tape -ohjaaja Jake Kasdan astuu suuriin saappaisiin ja täyttää ne hyvin. Jumanji 2:ssa tarina toistaa itseään vain nimellisesti. Kaikki muu on uudistettu tämän päivän näköiseksi.

Kikkeli on fucking awesome!

Elokuva jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen Jumanji päättyi. Julma viidakkolautapeli muuttaa muotoaan videopeliksi ja kaappaa mukaansa yksinpelaaja Alexin. 20 vuotta myöhemmin, joukko anarkistiteinejä löytää jälki-istunnon päätteeksi samaisen retrokonsolin, jonka myötä hekin ajautuvat videopeliin sisälle. Teinien ulkonäkö muuttuu pelihahmomaisiksi seikkailijoiksi, joista revitään stereotypiahuumoria irti pitkin leffaa. Myöskään vekkulilta penishuumorilta ei voi välttyä.

Mainos

Suuret paineet tuovat mukanaan onnistumisia

Ohjaaja Jake Kasdan onnistuu käsikirjoittajien, Chris McKennan, Erik Sommersin ja 9 muun kynäilijän kanssa loistavasti. Paineetkin olivat toki kovat, sillä itsemurhan tehneen Robin Williamsin vuoksi jatko-osan oli oltava häntä kunnioittava.

Elokuvan tarina soljuu varsin imuisasti, Indiana Jones -hengessä kohti hyvän mielen oletusloppua. Elokuva ammentaa sisältönsä tyypillisestä seikkailupelistä, mm. Unchartedista – jota myös elokuvassa piilomainostetaan, tuotantoyhtiön ollessa Sony. Asetelma on hauska ja se toimii, vaikka pelejä ei olisi koskaan pelannutkaan. Tästä esimerkkinä kerrottakoon, että allekirjoittaneen elämänkumppani inhoaa videopelejä periaatteestaan, mutta nautti täysin siemauksin pelimäisestä Jumanji: Welcome to the Junglesta. Kokonaisuudessa on siis onnistuttu.

Kelpolisukkeet

Blu-ray-versio on tuttuun tapaan ahdettu täyteen oletusekstroja: naurukelaa, näyttelijöiden esittelyjä, making of -koostetta, Havajin viidakoiden esittelyä ja Jumanjin pelimaailmaan tutustumista. Näiden kanssa saa kyllä elokuvan jälkimainingit sujumaan sutjakkaasti.

Jumanji: Welcome to the Jungle on sopivan raikkaalla tarinalla sovitettu seikkailuelokuva, joka miellyttää ja viihdyttää useammankin katselukerran verran.