Mainos
Like a Dragon: Infinite Wealth pukkaa idän lohikäärmeet Havaijille oheistoiminnan luauhuun, eli perinteisille havaijilaisille juhlille, joissa keskeisessä osassa on ruoka ja yhdessä syöminen. Yakuza: Like a Dragon -pelistä tuttu loputtoman positiivinen Ichiban ja Yakuza-pelisarjan yhden ilmeen Kiryu pistävät hynttyyt yhteen ja siitähän ei muuta seuraa, kuin hulvatonta sekoilua. 

Voit myös kuunnella arvostelun audioversiona tästä:

Ratikat ovat ilmeisesti parhaita mahdollisia paikkoja bongailla leotardeihin ja perhosnaamioihin pukeutuneita lihaksikkaita koirafaneja. Myöskin ainoa tapa erottua ruokalähettien massasta on tehdä se mahdollisimman extreme-hengessä fillarilla seinää pitkin ajaen. Parempi olla unohtamatta myöskään Sujimoneja, alamaailman erikoisia kaduntallaajia ja nurkkanuohoajia, joita voi kilpailuttaa keskenään, kunhan on ensin houkutellut ne itselleen donitsipaketin kera. Like a Dragon: Infinite Wealth on loputtoman japanilainen Yakuza-seikkailu täynnä toinen toistaan älyttömämpiä harhapolkuja.

Mainos

Kazuma Kiryun tarina piti tulla päätökseen Yakuza 6:ssa, muttei tullut, vaan sitä seurasi itsenäinen pienempi jatko-osa sekä nyt tämä Like a Dragon: Infinite Wealth.

Pääosassa pelissä kuitenkin on Yakuza 6:sta seuranneen Yakuza: Like a Dragon -pelin loputtoman positiivinen Ichiban, joka harhakuvittelee viholliset aina roolipelien hirviöiksi.

Tällä kertaa pitkän historian omaava pelisarja vie Ichibanin ja Kiryun Havaijin maisemiin etsimään identiteettiään ja siirtämään soihtua vanhalta nuorelle.

Pylly paljaana biitsillä

Ichiban saa tietää, että hänen biologinen äitinsä on Havaijilla. Reissu Havaijille, äidin kämpille, missä kuuma sisäkkö ottaa Ichibanin vastaan. Ilta päättyy siihen, että Ichiban on perse paljaana, vailla vaatteita, omaisuutta tai passia Havaijin rannalla ja kaikki huutaa ympärillä. Mitä hittoa täällä tapahtuu, huutaa niin pelaaja kuin Ichibankin.

Kuin lohikäärme

Like a Dragon: Infinite Wealth on taisteluiltaan vuoropohjainen, kolmannen persoonan seikkailupeli, jossa pelaaja pääsee sekä Japanin että Havaijin maisemiin.

Kartat ovat täynnä kaikenlaista oheistekemistä lähes loputtomien tuntien edestä Sujimonien kaappailusta, saaren rakenteluun, arcade-pelien pelaamisesta extreme-polkupyöräilyyn jne.

Sivupelit ja minipelit ovat hyvin tehtyjä ja hauskoja ja niiden parissa viettää mielellään aikaa.

Päähahmo Ichibanin kaveriseurue on melkoisen kovapäistä mutta reppanaa sakkia, joiden sympaattisuus tarttuu myös pelaajaan. Tarinan kuljetus tuntuu välillä olevan hiukan laahaavaa ja päämäärätöntä, eikä tätä pelasta se, että pelaaja mielellään harhaituu tekemään kaikkea muuta.

Pelillisesti suurin kehitys on tapahtunut nimenomaan Yakuza: Like a Dragonista alkunsa saaneella vuoropohjaisella taistelulla. Aikaisemmin pelaajahahmoja ei pääässyt itse liikuttelemaan, mikä suuresti haittasi vuoropohjaisen katutappelun meininkiä. Tästä on onneksi otettu opiksi, ja hahmoja voi nyt liikuttaa rajatulla alueella vuorollaan.

Hahmon asettelun myötä voi käynnistää ympäristöllisiä efektejä, kuten mehukkaita ja väkivaltaisia purkauksia, tai sitten vihollisen voi vaikka potkaista toisen pelaajahahmon luokse, jolloin toinen hahmo ystävällisesti kajauttaa vastapalloon horjuvaa vihollista. Synergian mahdollisuuksia on paljon enemmän ja tämä saa taistelun tuntumaan mehukkaalta ja lisää harmaille aivosoluille kutkutusta.

Eksootiikkaa

Like a Dragon: Infinite Wealth on parhaimman näköinen Yakuza-peli tähän mennessä. Havaijin maisemissa on eksoottista tunnelmaa, sillä Havaijin kaduille harvoin peleissä päätyy muuten kuin autokisoissa nopeasti ohi ajaen.

Ääninäyttelyä löytyy alkuperäisellä Japanilla, ja enkkuäänillä. Näistä enkkuäänet tuntuivat yhtä vaivaannuttavilta, kuin sedät uimahallin pukuhuoneissa. Tottumiskysymys varmaan, mutta kyllä Yakuza-pelit pitää alkuperäisellä japaninkielellä pelata!

Yakuza-pelisarjassa Infinite Wealth loistaa, mutta modernien pelien rinnalla se on ripauksen pari vuotta vanhan markettikaman näköinen. Pääasia tosin Yakuza-peleissä ei ole koskaan ollut vimpan päälle oleva grafiikka, vaan vimpan päälle oleva sekopäinen sisältö ja sitä tässä pakkauksessa riittää!

Loputon äveriäisyys

Like a Dragon: Infinite Wealth on loistavaa ajanvietettä. Se on kuin lomareissu kilokaupalla oreganoa poltellessa havaijipaita vilkkuen. Vuoropohjaisen taistelun uudistukset ja järjettömän herkullinen buffet-pöytä täynnä pöljää japanilaista oheisviihdettä hurmaa sarjan fanit varmasti, mutta voi jättää vannoutuneimmat japanifoobikot tutisemaan kollektiivisissa punteissaan.

Pakko vielä sanoa huomiona, että tätä kirjoittaessa New Game+ tässä massiivisessa pelissä kuuluu vain deluxe ja sitä kovempiin paketteihin, mikä tuntuu melko pers-imuratkaisulta fanien suhteen. Outo ratkaisu jonka ei toivo yleistyvän.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Like a Dragon: Infinite Wealth
90 %
Edellinen artikkeliPersona 3 Reload -arvostelu – Kaunis ja kuolettavan tylsä
Seuraava artikkeliSuomen tv-historian rankin kilpailu alkaa taas – Nämä julkkikset astuvat rääkiin
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
like-a-dragon-infinite-wealth-arvosteluLike a Dragon: Infinite Wealth on loistavaa viihdettä ja parantaa monia vähintään yhtä mainion Yakuza: Like a Dragon -pelin ominaisuuksia. Faneja on kuunneltu, paitsi new game+ suhteen, mutta jostain se loputon äveriäisyys on revittävä.