Mainos
Guillermo Del Toro loi laajan maailman vuonna 2013 ilmestyneessä Pacific Rim -elokuvassaan, jossa ihmiskunta taistelee jättiläishirviöitä vastaan robottien avulla.

Elokuvan kaupallisen menestyksen jälkeen sen takana oleva studio oli innokas aloittamaan jatko-osan kehittämisen. Colliderin järjestämässä Pacific Rim -elokuvan 10-vuotisjuhlanäytöksessä IMAX 3D:ssä järjestetyssä Q&A:ssa ohjaaja paljasti Steven Weintraubille syyn siihen, miksi hän ei ohjannut Pacific Rimin jatko-osaa, vuonna 2018 valmistunutta elokuvaa, jossa jälleen kerran jättirobotit asettuivat viattomia ihmishenkiä vaativia hirviöitä vastaan:

– Olimme valmistautumassa siihen, ja leffa oli erilainen kuin ensimmäinen, mutta siinä oli jatkoa monille asioille, joita yritin tehdä. Sitten kävi niin, että studion piti antaa takuumaksu lavoista kello 17.00, tai muuten menettäisimme Toronton lavat moneksi kuukaudeksi. Joten muistutin studion tuottajaa monta kertaa: ”Älä unohda, että menetämme lavat”, ja sitten kello viisi tuli ja meni, ja menetimme lavat. Tuottajat, että sanoivat: ”Voimme kuvata sen Kiinassa.” Minä sanoin: ”Miten niin me?” [”Minun pitää mennä tekemään The Shape of Water.”, Del Toro muistelee.

Mainos

Kyllä, luit oikein. Toronton äänilavoja koskevan maksun laiminlyönti aiheutti sen, että del Toro jätti elokuvan kesken.

Del Toro selitti myös, miksi hän ei ole nähnyt sarjan toista osaa, vaikka siitä on jo viisi vuotta, kun se tuli valkokankaalle:

– En nähnyt viimeistä elokuvaa, koska se on kuin katsoisi kotivideoita ex-vaimoltaan. Se on kamalaa, jos ne ovat hyviä, ja pahempaa, jos ne ovat huonoja, tai päinvastoin. Et halua tietää. Joten en nähnyt sitä. Luin lopullisen käsikirjoituksen, ja se oli hyvin erilainen. Jotkut elementit olivat samoja, mutta hyvin erilaisia.”, ohjaaja kertoo.

Mitä elokuvasarjalle kuuluu nyt?

Kun Del Toro lähti ohjaamaan villisti menestynyttä romanttista draamaelokuvaa The Shape of Water, Pacific Rim Uprising onnistui keräämään maailmanlaajuisesti vain noin 290 miljoonaa dollaria lipputuloja. Ottaen huomioon, miten se suoriutui huomattavasti huonommin kuin edeltäjänsä, se jää viimeisimmäksi osuudeksi, jonka franchising-sarja on onnistunut tuottamaan.

Animesarja nimeltä Pacific Rim: The Deep piti maailmankaikkeutta elossa muutaman kauden ajan Netflixissä, mutta sekin tarina on tullut tiensä päähän.

Kymmenen vuotta alkuperäisen elokuvan ensi-illan jälkeen teattereissa jää nähtäväksi, pystyykö franchising tekemään paluun tulevaisuudessa.

Mainos