Mainos

12. The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)

little_girl_lane-1

Jodie Foster teki nuoruudessaan useita rooleja, joissa näytteli vanhempaa kuin oikeasti oli. Tässä mustassa kauhuelokuvassa Jodie näyttelee nuorta naista, jolla on synkkä menneisyys. Elokuvan kidustuskohtaus osuu hamsteriin, joka kidutetaan kuoliaaksi palavan tupakan avulla. Karvapörrin kuolinkiljaisut voit kuulla vielä nukkumaan mennessäkin.

13. House of Sand and Fog(2003)

Elokuva kertoo nuoresta naisesta, joka menettää kotinsa ja alkaa taistella sen takaisin saamisen puolesta. Elokuvassa ei ole onnellista loppua, eikä suurin osa henkilöistäkään pysy hengissä. Raastavan ahdistavaa ja synkistävää katsottavaa. Jättää harmaan pilven pääsi ylle päiviksi.

Mainos

14. I Spit on Your Grave (1978)

Raiskaus-kosto-elokuva aidoimmillaan. Paha saa palkkansa ja vielä kovalla kädellä. Väkivalta on vastaus kaikkiin vääryyksiin. Katsojan oikeudenmukaisuudentaju kuitenkin joutuu koetukselle, kun väkivalta vain jatkuu päättömästi, eikä kestävää rauhallista ratkaisua löydetä missään vaiheessa.

15.Gummo (1997)

Kauan ennen Spring Breakers -elokuvaa Harmony Korine teki elokuvia, jotka saivat meidät pelkäämään lapsia. Gummo-elokuvassa mies parittaa Downin-syndroomasta kärsivää siskoaan. Elokuvassa tapetaan myös useita kissoja. Katsoja ei näe siis vain yhtä tai kahta tappoa vaan lukuisia verisiä kattien teurastuksia. Tämä elokuva on niin kaukansa amerikkalaisesta unelmasta kuin vain voi olla.

Lista jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos