Mainos

16. I Saw the Devil (2010)

photo_03

I Saw the Devil on uskomattoman väkivaltainen elokuva, joka saa katsojan taas kerran seuraamaan ”sankaria”, joka tekee hirvittäviä asioita. Tässä tapauksessa sarjamurhaaja joutuu tulilinjalle, kun leskeksi jäänyt mies päättää kostaa raskaana olleen vaimonsa murhan. Murhat itsessään ovat niin taidokkaasti kuvattu, että katsojan on pakko pitää silmänsä ruudussa, vaikka järki sanoisi muuta.

17.The Mist (2007)

The Mist ei ole niinkään väkivaltainen, eikä sen hirviöt tee niinkään suurta vaikutusta. Elokuva kertoo pääasiassa ihmisistä, jotka ovat lukittuina supermarkettiin ja muuttuvat hulluiksi. Elokuvassa pelottavinta ei ole sumu, vaan ihmiset, jotka sekoavat. Tylsin loppu ikinä, mutta kokonaisuudessaan elokuva saa tuntemaan surulliseksi.

Mainos

18.The Killing Fields (1984)

Joskus todellinen elämä on paljon hirvittävämpää kuin mikään Hollywoodissa tuotettu tarina. Punaisten khmerien johtama kansanmurha Kambodzhassa 1970-luvulla on ahdistavaa katseltavaa ilman fiktiivistä tarinaakin. Oscareita kerännyt elokuva ei kaunistele kuvilla vaan näyttää koko kauheuden elokuvan katsojille. Kuvat kertovat kammottavan totuuden paremmin kuin sanat.

19. Hostel: Part II (2007)

Ensimmäinen Hostel-elokuva oli aikamoinen mielenahdistaja, mutta sen saattoi vielä katsoa. Jatko-osa sisältää enemmän kidutus-pornoa, joka syventyy ihmisten synkimpiin fantasioihin. Kaikki ei ole miltä näyttää ja ne viattomimmat sielut ovatkin niitä sairaimpia yksilöitä. Tässä elokuvassa ei ole hyviä tyyppejä.

Lista jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos