Friday the 13th -elokuvan maski.
Mainos
Kauhuelokuvat ovat kehittyneet yhä raaemmiksi ja ehkä myös sairaammiksi vuosien varrella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei aiempina vuosikymmeninä olisi luotu jotain sellaista, joka saa ihmiset vieläkin tuntemaan pelkoa tai voimaan pahoin.

Buzzfeed-sivusto on koonnut listan elokuvista, jotka jättävät karvaan maun suuhun päättymisensä jälkeen.

1. 120 Days of Sodom (1975)

salo

Elokuva perustuu Markiisi de Saden kohua herättäneeseen Sodoman 120 päivää -kirjaan. Pasolinin ohjaama elokuva keskittyy fasistiryhmään, joka on kidnappaa, kiduttaa ja seksuaalisesti hyväksikäyttää nuoria. Vaikuttavin kohtaus sisältää muun muassa ulosteen syömistä. Namskis!

Mainos

2. Dancer in the Dark (2000)

Musikaaleja pidetään yleensä iloisena viihteenä, mutta tämä tuotos on toista maata. Islannitar Björk, nähdään tässä pätkässä sokeana tsekkiläisenä maahanmuuttajana, joka päätyy tekemään kammottavia tekoja poikansa näkökyvyn pelastamiseksi. Yllättäen elokuva ei edes pääty hyvin. Björk on tehnyt tähän elokuvaan myös musiikin, joten ainakaan se ei paranna musikaalin positiivisuutta. Elokuvan kerrotaan jättävän olon todella tyhjäksi katsomisen jälkeen. Jos näin ei käy, on syytä hakeutua lääkärin pakeille.

3. Funny Games (1997)

Tästä psykologisesta trilleristä on tehty pari uusintafilmatisointia, mutta alkuperäistä elokuvaa pidetään edelleen vaikuttavimpana. Miksi ihmeessä kaksi nuorta miestä päättä ottaa satunnaisen perheen panttivangikseen ja kiduttaa heitä sadististen pelien avulla? Pahinta on kuitenkin, että katsoja tuntee itsensä sairaaksi tirkistelijäksi, joka ei kykene lopettamaan katsomista.

Lista jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos